Κινηματογραφος

«Άνθρωπος στο Φεγγάρι»: Μια ειλικρινής βιογραφική ταινία

Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι ο Άντι Κάουφμαν που είναι ο Τόνι Κλίφτον

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζιμ Κάρεϊ - Σκηνή από την ταινία "Man On The Moon"

Τι Να Δω Σήμερα: “Man on the Moon” του Μίλος Φόρμαν- Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Ο Τζιμ και ο Άντι. Εκείνος είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς στον πλανήτη και αδιαφιλονίκητος κωμικός στην κορυφή του Χόλιγουντ στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και φοβερά καταθλιπτικός κατά τα λεγόμενα του ιδίου. Ο άλλος ήταν ένας ιδιοσυγκρασιακός stand up κωμικός και τηλεοπτικός αστέρας της δεκαετίας του ’70 και του ’80, του οποίου οι εμφανίσεις έφταναν συχνά στα άκρα. Σε ένα ενδιαφέρον ρίξιμο του ζαριού της τύχης ο Τζιμ Κάρεϊ και ο Άντι Κάουφμαν έχουν γεννηθεί την ίδια ημέρα, 17 Ιανουαρίου του 1962 και 1949 αντίστοιχα. Σήμερα, 17 Ιανουαρίου του 2022, την πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου κατά τους επιστήμονες (Blue Monday) βλέπουμε την ταινία «Άνθρωπος στο Φεγγάρι» του Μίλος Φόρμαν.

Man on the Moon Official Trailer #1 - Jim Carrey Movie (1999) HD

Μια ειλικρινής βιογραφική ταινία για τον Άντι Κάουφμαν (Τζιμ Κάρεϊ) έναν αρκετά περίπλοκο άνθρωπο και έναν όχι και τόσο επιτυχημένο κωμικό, ο οποίος δημιουργούσε ακραίες καταστάσεις στα σόου του και μονίμως εξερευνούσε τα όρια μεταξύ της σχέσης του με τους συναδέλφους του και το κοινό, κρατώντας μια τόσο εμμονική αληθοφάνεια στην απόδοση των χαρακτήρων που κατασκεύαζε, η οποία συχνά προκαλούσε αντιδράσεις και απαιτούσε τη συμμετοχή του αποδέκτη. Ο Τζιμ Κάρεϊ χάθηκε μέσα στον Άντι και τον Τόνι Κλίφτον, μια εκκεντρική και γενικά δυσάρεστη περσόνα, την οποία είχε δημιουργήσει ο Άντι και ο σεναριογράφος του Μπομπ Ζμούντα (Πολ Τζιαμάτι), χωρίς να βγαίνει ποτέ από αυτούς τους χαρακτήρες, ακόμη κι όταν οι κάμερες δεν έγραφαν.

Καθόλου τυχαίο που ο Κάρεϊ επέλεξε να κάνει αυτή την ταινία στο απόγειο της καριέρας του και επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον συμπλήρωμα, είναι και η διαθέσιμη στο Netflix behind-the-scenes ταινία «Τζιμ και Άντι», μια γλαφυρή ματιά στο τι γινόταν στο σετ της ταινίας του Μίλος Φόρμαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος -κατά τα λεγόμενα του Κάρεϊ- συνέβαινε πίσω από τις κάμερες και όχι μπροστά.

Τζιμ Κάρεϊ - Η κινηματογραφική αφίσα της ταινίας "Man On The Moon"

Άνθρωπος στο Φεγγάρι (Man on the Moon)

  • Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Γερμανία, 1999, Έγχρωμη
  • Δράμα / Κωμωδία / Βιογραφική, 118’
  • Σκηνοθεσία: Μίλος Φόρμαν
  • Σενάριο: Σκοτ Αλεξάντερ, Λάρι Καραζέφσκι
  • Πρωταγωνιστούν: Τζιμ Κάρεϊ, Ντάνι ΝτεΒίτο, Τζέρι Μπέκερ, Κόρτνεϊ Λοβ, Πολ Τζιαμάτι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ