Κινηματογραφος

Η «Μικρή Μαμά» είναι η καλύτερη ταινία για το 2021

Σελίν Σιαμά για άλλη μια φορά μας καθηλώνει στην οθόνη

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Μικρή Μαμά (Petite Maman / Little Mom)» της Σελίν Σιαμά
© Lilies films

Τι Να Δω Σήμερα: «Μικρή Μαμά (Petite Maman / Little Mom)» της Σελίν Σιαμά - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας.

Ύστερα από μια χρονιά που όπως έχουν αναφέρει ξανά, ήταν σαν μια ακόμα απογοητευτική επανάληψη της προηγούμενης και μια μέτρια χρονιά κινηματογραφικά εν γένει, σαν ένα χαρμόσυνο μήνυμα για την επόμενη, η οποία είναι ώρες μακριά, η καλύτερη και η αγαπημένη μας ταινία για φέτος έρχεται με την εκπνοή αυτού του βασανισμένου έτους, για να μας δώσει ίσως μια αχτίδα αισιοδοξίας για το μέλλον. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Μικρή Μαμά» της Σελίν Σιαμά.

«Μικρή Μαμά (Petite Maman / Little Mom)» της Σελίν Σιαμά
© Lilies films

Η οκτάχρονη Νέλι (Ζοζεφίν Σανζ) καλείται να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά το βαρύ θέμα της απώλειας όταν χάνει τη γιαγιά της. Μαζί με τους γονείς της επισκέπτονται το πατρικό σπίτι της μητέρας της Μαριόν (Νινά Μερίς) για να το τακτοποιήσουν, όπου ανακαλύπτει πλήθος αντικειμένων από την παιδική της ηλικία. Η Ζοζεφίν κάνει ανέμελους περιπάτους και παίζει στο δάσος, γύρω από το όμορφο σπίτι στην εξοχή κι εκεί μια μέρα, θα έχει μια συνάντηση που ξεπερνά την φαντασία.

Μια συγκλονιστική ταινία, η ουσία της οποίας αναδεικνύεται αβίαστα μέσα από το μεγαλείο της απλότητάς της και της ικανότητάς της να σε καθηλώνει  στην οθόνη καθ’ όλη τη διάρκειά της. Μια υπέροχη και συγκινητική καταβύθιση στην ψυχοσύνθεση γένους θηλυκού, αυτό το αριστούργημα της Σελίν Σιαμά αναδύεται με άνεση πάνω από το «Πορτρέτο» και «Τα Κορίτσια», θυμίζοντάς μας την έντονη και ενστικτώδη ανάγκη μας να γνωρίσουμε σε βάθος τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, ξεκινώντας από τους δικούς μας ανθρώπους, τους γονείς μας και ειδικά τη μητέρα και την επίσης επείγουσα δική μας ανάγκη να μας γνωρίζει σε βάθος κι εκείνη. Δες το και πάρε τη μαμά σου αμέσως τηλέφωνο.

«Μικρή Μαμά (Petite Maman / Little Mom)» της Σελίν Σιαμά
© Lilies films

Δεν φανταζόμαστε καλύτερο τρόπο για να κλείσει αυτή η κινηματογραφική χρονιά. Οι ευχές μας για το νέο έτος είναι θάρρος, τόλμη και ψυχραιμία. Χρόνια πολλά και Καλή χρονιά σε όλους!

Η ταινία «Μικρή Μαμά» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από 30/12 από τη Weird Wave.

ΜΙΚΡΗ ΜΑΜΑ - PETITE MAMAN (greek trailer)


Μικρή Μαμά (Petite Maman / Little Mom)
Γαλλία, 2021, Έγχρωμη
Δράμα / Φαντασίας, 72’
Σκηνοθεσία: Σελίν Σιαμά
Σενάριο: Σελίν Σιαμά
Πρωταγωνιστούν: Ζοζεφίν Σανζ, Γκαμπριέλ Σανζ, Νινά Μερίς

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 ψυχεδελικές καλτ ταινίες του ιαπωνικού κινηματογράφου
10 ψυχεδελικές καλτ ταινίες του ιαπωνικού κινηματογράφου

Ταινίες, κυρίως από το Νέο Κύμα —συχνά με πολλά «avant-garde» στοιχεία— που ξεχώρισαν για την εκκεντρική τους πλοκή και τις δυνατές τους εικόνες, αποκτώντας με τα χρόνια καλτ «status»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY