- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Γούντι Άλεν: Τα απομνημονεύματά του δεν θα τυπωθούν
Η βαριά σκιά των σεξουαλικών σκανδάλων και η ανταρσία εργαζόμενων εκδοτικού οίκου


Αμερικανικός όμιλος βάζει «ταφόπλακα» στην έκδοση των απομνημονευμάτων του σκηνοθέτη Γούντι Άλεν.
Αμερικανικός εκδοτικός οίκος ακύρωσε τα σχέδια του για την έκδοση των απομνημονευμάτων του Γούντι Άλεν, του πολυβραβευμένου ιδιοφυούς σκηνοθέτη του αμερικανικού κινηματογράφου που έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση.
Ο εκδοτικός όμιλος Hachette Book Group (HBG) γνωστοποίησε την ακύρωση της έκδοσης μία ημέρα μετά τη διαμαρτυρία εργαζομένων στα γραφεία του οίκου στη Βοστώνη και στη Νέα Υόρκη εναντίον της έκδοσης των απομνημονευμάτων του Γούντι Άλεν. Μια εκδοτική συμφωνία που είχαν καταδικάσει σε υψηλούς τόνους τόσο ο γιος Ρόναν όσο και η κόρη Ντίλαν του Αμερικανού σκηνοθέτη.
Εξάλλου, ο Ρόναν Φάροου, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, είχε πριν από ένα χρόνο εκδώσει βιβλίο στον ίδιο εκδοτικό όμιλο μέσα από τις σελίδες του οποίου καταδίκαζε τους ισχυρούς άνδρες της αμερικανικής κοινωνίας που καταφέρνουν να μένουν ατιμώρητοι για τα εγκλήματά τους.
Η Ντίλαν Φάροου, η υιοθετημένη κόρη των Γούντι Άλεν και Μία Φάροου, έχει κατηγορήσει τον θετό πατέρα της ότι την είχε εκμεταλλευτεί σεξουαλικά το 1992 όταν εκείνη ήταν στην ηλικία των επτά ετών. Ο Γούντι Άλεν αρνείται μέχρι σήμερα την κατηγορία της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, η οποία διερευνήθηκε από τις αρμόδιες αρχές και ουδέποτε κατέληξε σε απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του σκηνοθέτη.
Τι είπε ο εκδοτικός οίκος
«Η απόφαση να ακυρώσουμε την έκδοση του βιβλίου του κ. Άλεν ήταν δύσκολη. Στην HBG λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τη σχέση μας με τους συγγραφείς και δεν ακυρώνουμε εύκολα βιβλία. Έχουμε εκδώσει και θα συνεχίσουμε να εκδίδουμε πολλά βιβλία που προκαλούν. Ως εκδότες, εξασφαλίζουμε κάθε ημέρα πως διαφορετικές φωνές και αντικρουόμενες απόψεις μπορούν να εισακουστούν. Επίσης, ως εταιρεία, είμαστε προσηλωμένοι στο να προσφέρουμε ενδιαφέρον, υποστηρικτικό και ανοικτό εργασιακό περιβάλλον σε όλο το προσωπικό μας. Τις τελευταίες ημέρες, η ηγεσία της HBG είχε διευρυμένες συζητήσεις με το προσωπικό και άλλους. Αφού τους ακούσαμε, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι εφικτό για την HBG να προχωρήσει με την έκδοση του βιβλίου του Άλεν», καταλήγει η δήλωση του εκδοτικού οίκου, ο οποίος διευκρίνισε ότι άμεσα θα επιστραφούν στον κ. Άλεν τα πνευματικά δικαιώματα της έκδοσης των απομνημονευμάτων.

Ο Γούντι Άλεν των επιτυχιών, όπως «Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ», «Νευρικός Εραστής» και «Η Χάνα και οι Αδελφές της», τον περασμένο Νοέμβριο έχασε μια μεγάλη συμφωνία με την Amazon για την παραγωγή τεσσάρων ταινιών εξαιτίας ενός σχολίου του για το γυναικείο κίνημα #MeToo.
Η δήλωση της Ντίλαν Φάροου
«Η επικείμενη έκδοση των απομνημονευμάτων του Γούντι Άλεν μου προκαλεί βαθιά αναστάτωση προσωπικά και αποτελεί προδοσία του αδελφού μου Ρόναν, τα γενναία ρεπορτάζ του οποίου, που εκμεταλλεύτηκαν οι εκδόσεις Hachette, έδωσαν φωνή σε πολυάριθμα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ισχυρούς άνδρες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ουδέποτε επικοινώνησε μαζί μου κάποιος επιμελητής έτσι ώστε να επιβεβαιώσω ή όχι τις πληροφορίες του βιβλίου. Αντιθέτως, όλες οι πληροφορίες που είχαν να κάνουν με την δική μου εκδοχή των γεγονότων, ελέγχθηκαν και διασταυρώθηκαν αρκετές φορές πριν δημοσιευτούν. Πρόκειται για άλλο ένα τρανό παράδειγμα των προνομιών που προσφέρει η εξουσία, το χρήμα και η διασημότητα», ανέφερε η υιοθετημένη κόρη του Γούντι Άλεν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο νεοκλεγείς Αμερικανός ποντίφικας προσευχήθηκε στο μνήμα του «πάπα των φτωχών»
Το Πεκίνο ανακοίνωνε ότι στηρίζει τις προσπάθειες των δύο πυρηνικών δυνάμεων για να καταλήξουν σε μια κατάπαυση του πυρός
Μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Τραμπ ήταν η απέλαση εκατομμυρίων μεταναστών από τις ΗΠΑ
Οι δύο άνδρες απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου του 2023, ενώ τον περασμένο Μάρτιο είχε δοθεί κι άλλο βίντεο στη δημοσιότητα
Η Ρωσία θα εξετάσει την πρόταση της Δύσης για εκεχειρία, αλλά έχει τη δική της θέση, απαντάει το Κρεμλίνο
Αλλεπάλληλες ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς το βράδυ στη Σριναγκάρ, τη μεγαλύτερη πόλη του ινδικού Κασμίρ
Δικαίωμα ψήφου για πρώτη φορά θα έχει και η διασπορά
Ένας από τους περίπου 50 ανθρώπους παγκοσμίως που έχουν υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία
Στο συμβάν ενεπλάκησαν ένα τουριστικό λεωφορείο, ένα φορτηγό που μετέφερε κορμούς και ένα αυτοκίνητο
Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 12 Μαΐου διαφορετικά θα της επιβληθούν νέες κυρώσεις
Αν και δεν τον χρειάζεται, καθώς το Βατικανό καλύπτει κυριολεκτικά όλα του τα έξοδα
Τι λέει για το όραμά του και την επιλογή του ονόματος
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του
Η απάντηση του Ντμίτρι Πεσκόφ ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν για εκεχειρία
«Έχω κάνει πράγματα που πλήγωσαν άλλους», λέει με εξομολογητική διάθεση
Έκπληκτοι οι κάτοικοι τον είδαν να τους χτυπά την πόρτα
«Μιλώ εκ μέρους εκείνων που δεν τα κατάφεραν», είχε δηλώνει μόλις πριν από λίγες εβδομάδες
Στο Κίεβο Μακρόν, Στάρμερ, Τουσκ και Μερτς
Η σύγκριση με τις πρώτες ημέρες του Πάπα Φραγκίσκου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.