- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πού θα φας γκιόζα με σιτάκα από την Κάσο;
Το διάσημο ιαπωνικό πιάτο συνδυάζεται τέλεια με το παραδοσιακό τυρί των Δωδεκανήσων
Γκιόζα με σιτάκα (όχι σιτάκε) στο εστιατόριο Cash στο Κεφαλάρι
Οι λάτρεις της ασιατικής κουζίνας σίγουρα γνωρίζουν τα γκιόζας, τηγανητά ζυμαρικά γεμιστά με αρωματικό κιμά ή λαχανικά. Αρκετά συχνά μάλιστα, γεμίζονται και με τα περιβόητα μανιτάρια σιτάκε, ωστόσο στην εμβληματική πλατεία του Κεφαλαρίου, το Cash Restaurant & Bar δίνει τη δική του εκδοχή στο αγαπημένο πιάτο της Ανατολής: γεμίζει τα γκιόζας με σιτάκα, η οποία όμως δεν έχει καμία σχέση με τα μανιτάρια σιτάκε καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερο τυρί, μαλακό και αλοιφώδες, με πολύ μακρά παράδοση σε νησιά σαν την Κάσο και την Κάρπαθο. Το αποτέλεσμα; Απολαυστικό, συνδυάζει τέλεια την αψιά και δυνατή γεύση της σιτάκας με το τραγανό φύλο του ζυμαρικού και το ιδιαίτερο dressing, από μεξικάνικο achiote (aji amarillo).
Κάπως έτσι το Cash επανέρχεται δυναμικά, με ανανεωμένη αισθητική και μια γαστρονομική ταυτότητα με καθαρές ασιατικές επιρροές και σύγχρονη τεχνική αντίληψη. Η ολοκαίνουρια αυλή του, σε καθαρούς τόνους του λευκού και του μπλε, εκπέμπει αβίαστη κομψότητα και μινιμαλισμό, δημιουργώντας ένα σκηνικό ηρεμίας μέσα στην πόλη.
Την υπογραφή στο νέο μενού φέρει ο Θάνος Στασινός, chef με διεθνή εμπειρία και βαθιά γνώση της ασιατικής κουζίνας. Στο Cash διαμορφώνει μια πρόταση που εστιάζει σε ωμά πιάτα, sushi με λεπτότητα στην απόδοση και σύγχρονες εκτελέσεις με έντονες επιρροές από Ιαπωνία και Νοτιοανατολική Ασία.
Ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι και οι γαρίδες tempura που συνοδεύονται από μια αρωματική σάλτσα πρασοσέλινου, μια διακριτική γέφυρα με τη γευστική μνήμη της ελληνικής κουζίνας. Οι ταλιατέλες αγγουριού με βασιλικό καβούρι και σάλτσα από Sichuan pepper αποτελούν ένα signature πιάτο με φρεσκάδα και ένταση.
Info
Cash | Restaurant & Bar
Δηληγιάννη 54, 14552, Κηφισιά
Τ: 21 2100 4772
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πουλάει βιβλία αλλά κάνει και πολλά άλλα μαζί
Αν είσαι λάτρης της ασιατικής κουζίνας οφείλεις να το δοκιμάσεις — αν δεν το έχεις ήδη κάνει
Πολύ μικρό, με έξι-εφτά τραπεζάκια και τον Μπρους Λη να σε κοιτάζει βλοσυρός στο βάθος
Μια μοναδική δραστηριότητα στο παλαιότερο εργαστήρι του Μετς
Τύφλα να έχουν τα αμερικάνικα, εγγλέζικα και γενικά ξένα brunch
Το λεγόμενο soft shell crab μπέργκερ, είναι πιο νόστιμο απ' ό,τι πιστεύεις
Το διάσημο ιαπωνικό γλύκισμα έγινε αθηναϊκό street food
Πρωτότυπα workshop όπου παιδιά μαθαίνουν να εξερευνούν υλικά, υφές, μυρωδιές και γεύσεις
Κέικ-φαντάσματα, στοιχειωμένες κολοκύθες κι άλλα τρομακτικά γλυκά
Το σάντουιτς που θα ενέκρινε ο κάθε μερακλής Πολίτης!
Τη βλάχικη παράδοση της Θεσσαλίας, τα ωραία βούτυρα και τα τυροκομικά, όλα θα τα βρεις εδώ
Ναι, καλά διάβασες, η μακαρονάδα burger όντως υπάρχει
Coin toasts, taiyaki, δεκάδες εκδοχές σε matcha tea και k-pop parties
Τραγανό κοτόπουλο σε διαφορετικές εκδοχές, στο χέρι, με σούπερ τιμές
Τι θα έλεγες για ένα χυμό με καρπούζι και δυόσμο;
Σούπερ μάρκετ ανοιχτό βρέξει – χιονίσει με πολλά παραπάνω είδη από όσα φαντάζεσαι
Ολόφρεσκο, σαν φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι, το υγιεινό σποτ προσφέρει μια νέα φιλοσοφία για τους φρέσκους χυμούς
Βόλτες και ξεναγήσεις στην πόλη με χρώμα εξωτικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.