- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το Λοκάλι στου Ψυρρή είναι ένας μικρός παράδεισος για το αθηναϊκό καλοκαίρι
Ψάχναμε με φίλους ένα μέρος να φάμε στο κέντρο της Αθήνας, το τουριστικό, αυτό το οποίο κανονικά αποφεύγουμε τέτοια εποχή λόγω ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ τουριστών – και επίσης, πάρα πολλών λεφτών: τα περισσότερα μαγαζιά στα βάθη της πόλης, επειδή πληρώνουν τρελά ενοίκια ή επειδή μόνον έτσι «βγαίνουν», έχουν τσιμπημένες τιμές για εκνευριστικά μικρές μερίδες. Βλέπεις δηλαδή ότι ένα ορεκτικό κάνει 8 ευρώ, λες «ε δεν είναι ακριβό», κι όταν έρχεται, μια μικρή κουταλίτσα σε ένα τόσο-δα πιατουλάκι, συνειδητοποιείς ότι είναι πανάκριβο τελικά. Γιατί θες 8 ορεκτικά κι άλλα 8 κυρίως ίσα για να πεις ότι έφαγες.
Το «Λοκάλι» λοιπόν έχει καλές τιμές και αξιοπρεπείς μερίδες, δεν σε δουλεύει με το φαγητό του, που είναι ΚΑΙ νόστιμο: η πεσκανδρίτσα ήταν τέλεια, τα χόρτα με ξινοτύρι και ντομάτα επίσης, οι τηγανιτές μπάμιες είναι αγαπημένο σνακ/πρώτο και το κολοκύθι-με-αβοκάντο είχε πολλή επιτυχία. Φάγαμε καλά, και νόστιμα, με όχι πολλά χρήματα, και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι.
Το Λοκάλι έχει τη δική του, πάντα ωραία ατμόσφαιρα, όπως έχει μελετημένη διακόσμηση κόζι, σπιτικού κήπου, με τα σωστά φωτάκια, λαμπάκια και φυτά που το κάνουν ένα μικρό παραδεισάκο στην πιο πολυσύχναστη περιοχή της Αθήνας. Το σέρβις είναι αστραπή, και φιλικό, με ευγενικά γκαρσόνια που ξέρουν καλά τη δουλειά τους.
Συνολικά η εμπειρία «βγαίνουμε για φαγητό» πια μας ενδιαφέρει περισσότερο ως εμπειρία, και ευκαιρία κοινωνικότητας, συνάντησης, επικοινωνίας με άτομα που αγαπάμε, εκτιμούμε ή απλά συμπαθούμε, πάντως θέλουμε να ανταλλάξουμε πέντε κουβέντες μαζί τους σε ένα ωραίο μέρος… ιδανικά, να τσιμπήσουμε κάτι επίσης ωραίο ενώ πίνουμε κάτι δροσερό, ώρα που είναι.
Το «Λοκάλι» δεν είναι καμιά καινούργια ανακάλυψη, το έχω ξαναγράψει, το ξέρουν όλοι στην Αθήνα – αλλά είναι τίμιο, συνεπές, αξιοπρεπές με εναλλακτικό τρόπο, δηλαδή όχι-κυριλέ, χαριτωμένο, ιδανικό για ζεστές βραδιές καλοκαιριού που ψάχνεις λίγη δροσιά, μαζί με τα προαναφερθέντα (φαγητό, ποτό, παρέα, ατμόσφαιρα, διακόσμηση, σέρβις κλπ), κι όλα αυτά στο ζεματιστό, κοσμο-πλημμυρισμένο κέντρο της Αθήνας…
«Το Λοκάλι», Σαρρή 44, Ψυρρή, 210 3250673
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πουλάει βιβλία αλλά κάνει και πολλά άλλα μαζί
Αν είσαι λάτρης της ασιατικής κουζίνας οφείλεις να το δοκιμάσεις — αν δεν το έχεις ήδη κάνει
Πολύ μικρό, με έξι-εφτά τραπεζάκια και τον Μπρους Λη να σε κοιτάζει βλοσυρός στο βάθος
Μια μοναδική δραστηριότητα στο παλαιότερο εργαστήρι του Μετς
Τύφλα να έχουν τα αμερικάνικα, εγγλέζικα και γενικά ξένα brunch
Το λεγόμενο soft shell crab μπέργκερ, είναι πιο νόστιμο απ' ό,τι πιστεύεις
Το διάσημο ιαπωνικό γλύκισμα έγινε αθηναϊκό street food
Πρωτότυπα workshop όπου παιδιά μαθαίνουν να εξερευνούν υλικά, υφές, μυρωδιές και γεύσεις
Κέικ-φαντάσματα, στοιχειωμένες κολοκύθες κι άλλα τρομακτικά γλυκά
Το σάντουιτς που θα ενέκρινε ο κάθε μερακλής Πολίτης!
Τη βλάχικη παράδοση της Θεσσαλίας, τα ωραία βούτυρα και τα τυροκομικά, όλα θα τα βρεις εδώ
Ναι, καλά διάβασες, η μακαρονάδα burger όντως υπάρχει
Coin toasts, taiyaki, δεκάδες εκδοχές σε matcha tea και k-pop parties
Τραγανό κοτόπουλο σε διαφορετικές εκδοχές, στο χέρι, με σούπερ τιμές
Τι θα έλεγες για ένα χυμό με καρπούζι και δυόσμο;
Σούπερ μάρκετ ανοιχτό βρέξει – χιονίσει με πολλά παραπάνω είδη από όσα φαντάζεσαι
Ολόφρεσκο, σαν φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι, το υγιεινό σποτ προσφέρει μια νέα φιλοσοφία για τους φρέσκους χυμούς
Βόλτες και ξεναγήσεις στην πόλη με χρώμα εξωτικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.