Tip of the day

Πού θα φτιάξεις το πιο όμορφο πορτρέτο στο αγαπημένο σου κατοικίδιο

Μόνο του ή μαζί με σένα

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
15’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία με το κατοικίδιο
© Όλγα Αμοιρίδου

Το The dog project στο Ελληνικό είναι ένα εξειδικευμένο studio pet photography

Η Όλγα Αμηρίδου φωτογραφίζει τα πιο ευφάνταστα και συγκινητικά πορτρέτα τετράποδων μαζί με τους κηδεμόνες τους. Εδώ και 10 χρόνια είναι φωτογράφος αρχιτεκτονικής, αλλά το project με τα σκυλοπορτρέτα προέκυψε το 2016, αρχικά φωτογραφίζοντας τον σκύλο της, αργότερα τα ζώα των φίλων της, ακολούθησαν οι προτάσεις από άγνωστους που της έστελναν στα social media και από διαφημιστικές καμπάνιες. Έτσι, έφτασε σήμερα να διαθέτει ένα portfolio με πορτρέτα 400 διαφορετικών σκύλων.

«Αγαπώ τα ζώα και μου αρέσει ο δεσμός που έχουν με τους ανθρώπους, γι’ αυτό και θέλω να τον αποτυπώνω και στον φακό. Ο Άρης μου είναι ένα golden retriever 13 ετών που όμως εγώ θα τον θεωρώ παντοτινό κουτάβι γιατί τον έχω από μωρό. Πεισματάρης, χαρούμενος, καθόλου γκρινιάρης, ακόμα κι αν πονάει, μου μεταδίδει τη θετικότητά του. Το 2016 ξεκίνησα να τον φωτογραφίζω. Αρχικά βγάζαμε χαζές λήψεις, στη βόλτα ή στο σπίτι, μετά δοκιμάσαμε δειλά δειλά έναν φωτισμό κάπως πιο προσεγμένο και, όσο περνούσε ο καιρός, το βελτίωνα όλο αυτό, όλο και περισσότερο. Στην πορεία προχωρήσαμε σε πιο εντυπωσιακά κόνσεπτ, ανέβασα τα πορτρέτα του στα social media και είχαν μεγάλη επιτυχία! Έκανα κι ένα open call στο στούντιό μου στο Ελληνικό, όπου μπορούσε να έρθει όποιος θέλει να φωτογραφηθεί με τον σκύλο του, και η απήχηση ήταν τέτοια που αποφάσισα να ξεκινήσω το “The Dog Project”» μας λέει.

Στη σελίδα της Όλγας θα βρει κανείς πορτρέτα κατοικίδιων-ανάμεσά τους και γατούλες- με τους κηδεμόνες τους, θεματικές φωτογραφίσεις, για παράδειγμα χριστουγεννιάτικες ή Halloween, και εμπορικές σε συνεργασία με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των αξεσουάρ και τροφών των ζώων.

«Είναι μια χαρούμενη διαδικασία, ο σκυλάκος κατά τη διάρκεια των shots έχει την αμέριστη προσοχή μoυ, ποτέ δεν το βλέπω διεκπεραιωτικά και τον αντιμετωπίζω σαν να επρόκειτο να φωτογραφίσω άνθρωπο. Ζητάω να μάθω για την καθημερινότητά τους και πώς ήρθαν στη ζωή τους. Κάθε session είναι μοναδικό και πάντα ο σκύλος θα κάνει κάτι αστείο – θα αεριστεί, για παράδειγμα, και θα βάλουμε όλοι τα γέλια ή κάποιο άλλο θα το πάρει ο ύπνος όρθιο την ώρα της φωτογράφισης. Οι δικοί τους αγχώνονται αν θα βγουν όμορφα ή αν θα με ταλαιπωρήσουν. Στην αρχή μου λένε «Το σκυλί μου αποκλείεται να κάτσει να συνεργαστεί», αλλά όταν δουν τις υπέροχες πόζες και γκριμάτσες που μου δίνουν μένουν άφωνοι: «Το σκυλί μου είναι αυτό…;!», περιγράφει η Όλγα.

The Dog Project -Ιασωνίδου 22Α, Ελληνικό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ