Tip of the day

Πού θα βρεις το πιο βελούδινο παγωτό μηχανής

Σε απολύτως υπέροχες γεύσεις

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dickie Dee

Το Dickie Dee, στην οδό Βουλής, σερβίρει το πιο ωραίο παγωτό μηχανής

Το καλοκαίρι μετριέται με παγωτά. Όλοι το ξέρουν αυτό. Κι από αυτή την άποψη το αθηναϊκό καλοκαίρι είναι τέλειο, μια που τούτη η πόλη προσφέρει ατελείωτες επιλογές σε artisanal, ολόφρεσκο παγωτάκι. Αλλά αν η ψυχή σου λαχταρά το βελούδινο, μαλακό παγωτό μηχανής, μόνο σε ένα μέρος θα το βρεις αξεπέραστο.

Dark Vegan Chocolate
Dark Vegan Chocolate

Το Dickie Dee της οδού Βουλής φημίζεται για αυτό ακριβώς: το θεϊκό παγωτό που βγαίνει από τη μηχανή για να σε πάει μία βόλτα στον Παράδεισο. Θα το βρεις σε περιορισμένες γεύσεις, αλλά είναι η μία καλύτερη από την άλλη: το ανθόγαλο έκανε χαμό από την πρώτη μέρα, το mango & cream είναι υπέροχα δροσιστικό, το cookie dough εθιστικό και το Dark Vegan Chocolate μία αθώα, σοκολατένια απόλαυση. Αλλά εκεί που το Dickie Dee πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό του είναι στην αλμυρή καραμέλα. Βελούδινη, ισορροπημένη, για εμένα η καλύτερη αλμυρή καραμέλα της Αθήνας σε παγωτό.

Strawberry Pavlova Dickie Cup

Μαζί θα βρεις και artisanal παγωτό, χειροποίητα γλυκάκια ημέρας (η apple crumble pie είναι απλώς τέλεια) και τα Dickie Cups, δηλαδή κυπελλάκια όπου το παγωτό μπλέκεται με άλλες αμαρτίες. Για παράδειγμα, το Brownie Dickie Cup περιέχει όπως σαντιγί, κομμάτια double chocolate brownies, ζεστή λιωμένη Nutella και παγωτό μηχανής ανθόγαλο, το Strawberry Pavlova Dickie Cup είναι ένας φραουλοπαράδεισος με σαντιγί, μαρέγκες, σάλτσα με ολόκληρες φράουλες και παγωτό μηχανής ανθόγαλο, ενώ το Caramel Pavlova Dickie Cup σε ταξιδεύει πίσω, στην αθωότητα των παιδικών σου χρόνων με μία γενναιόδωρη ποσότητα σαντιγί, μαρέγκες, σάλτσα αλατισμένης καραμέλας, καραμελωμένο ποπ κορν και παγωτό ανθόγαλο. Γενικώς, όρεξη να ‘χεις…

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σου έρθει η όρεξη για ένα ολόδροσο παγωτάκι, απλώς κατέβα στο Σύνταγμα, και κάνε δώρο στον εαυτό σου ένα χωνάκι από το Dickie Dee.

Βουλής 23, Σύνταγμα, 210 323827

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ