Tip of the day

Πού θα φας French Tacos, το γαλλικό street food;

Το αγαπημένο street food της Γαλλίας

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Panam
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

To Panam σερβίρει αυθεντικά French Tacos στη Σόλωνος

Τα French Tacos δεν μοιάζουν τόσο με tacos, το μόνο κοινό στοιχείο που έχουν με τη μεξικάνικη λιχουδιά είναι η tortilla, που τυλίγεται πάντως διαφορετικά – πιο πολύ μοιάζει με τροφαντό burrito. Ωστόσο, πρόκειται για μεγάλο food trend στο εξωτερικό, έχει ήδη δραπετεύσει από τα σύνορα της Γαλλίας κάνοντας την εμφάνισή του και σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα, το μοναδικό μέρος που μπορείς να τα βρεις είναι το Panam στη Σόλωνος.

Panam
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Το Panam άνοιξαν ο Baptiste Raffray και ο Guillaume Patelis. Γάλλος μάγειρας ο πρώτος, Ελληνογάλλος μετρ ο δεύτερος, γνωρίζονται από παιδιά. Και αφού έκαναν το πέρασμά τους από τα εστιατόρια της Γαλλίας «με αστέρια Michelin και όχι» αποφάσισαν πως ήρθε η στιγμή να γυρίσουν στη χώρα που πρωτο-συναντήθηκαν για να ανοίξουν το δικό τους street food στέκι. «Επειδή μας έλειπαν τα French Tacos εδώ, είπαμε να τα φέρουμε μαζί μας. Είναι το αγαπημένο μας street food στη Γαλλία!», λέει ο Guillaume και μου δίνει μια ζουμερή tortilla με κοτόπουλο, σαλάτα και μια υπέροχη σος τυριού.

Panam
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Αυτό που ποτέ δεν λείπει από ένα French Tacos είναι οι τηγανητές πατάτες και η σος τυριού. «Η σος τυριού», λέει ο Baptiste, «είναι τόσο διαδεδομένη στη Γαλλία που δεν αναγράφεται ποτέ στον κατάλογο. Επίσης το κάθε εστιατόριο έχει τη δική του συνταγή, κι εμείς φυσικά έχουμε τη δική μας. Δεν θα σου πω τι τυρί χρησιμοποιούμε, είναι το μυστικό μας!». Πέρα από αυτά τα δύο βασικά συστατικά, στο Panam μπορείς να φτιάξεις το δικό σου French Tacos επιλέγοντας το μέγεθος (medium, Large ή Extra Large) και τα υλικά που επιθυμείς. Θα βρεις κοτόπουλο σχάρας, τέντερς (δηλαδή το παραφίλετο του κοτόπουλου που πανάρεται και τηγανίζεται), κιμά μοσχαρίσιο και μπιφτέκι λαχανικών. Στη συνέχεια διαλέγεις γαρνιτούρα: σαλάτα, ντομάτα, κρεμμύδι, καλαμπόκι ή ελιές χωρίς έξτρα χρέωση ή μπέικον, αυγό, τηγανητά κρεμμύδια, τσένταρ, πιπεριές μανιτάρια ή φέτα με μία μικρή χρέωση παραπάνω. Τέλος, διαλέγεις τη σάλτσα σου (θα βρεις 10 διαφορετικές) και αυτό ήταν! Το French Tacos σου ψήνεται στο τηγάνι, σε λίγα λεπτά σου παραδίδεται αχνιστό και πεντανόστιμο κάνοντας τη Σόλωνος να έχει κάτι από Παρίσι…

Panam
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Σόλωνος 86, 6934119330

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ