Tip of the day

Πού θα φας «α λα Νάξος» στο Παγκράτι

Ωραίο φαγητό και περιβάλλον με νοστιμιές από τη μαγική Νάξο στο Παγκράτι, την πατρίδα της βραδινής τσάρκας

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Musique Café
Κριθαρότο με σελινόριζα, μανιτάρια, ζωμό κρέατος, μοσχαρίσια ταλιάτα, κρέμα Άιβαρ και ανθό αλατιού

Στο Musique Café τα τυριά και οι πρώτες ύλες έρχονται από τη Νάξο και τη φάρμα των ιδιοκτητών του

Ένα βράδυ πήγαμε στο Musique Café με καλή παρέα και ήταν τέλεια, τόσο λόγω της παρέας όσο και χάρη στο φαγητό: ο ιδιοκτήτης του Musique Café, Μάκης Μικές, είναι από τη Νάξο, στην οποία μάλιστα έχει φάρμα με λαχανικά, φρούτα και ζώα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα είναι από τη Νάξο και κυρίως από την φάρμα του, εγγυημένα χωρίς χημικά, φάρμακα και άλλα δυσάρεστα. Δεν θα μας έκοφτε και πολύ αν δεν υπήρχε ο σεφ, Δημήτρης Βλάχος, που παραλαμβάνει αυτά τα απλά αγνά υλικά και τα μαγειρεύει με φαντασία, μετατρέποντάς τα σε νόστιμα πιάτα που σκίζουν στην εμφάνιση αλλά κυρίως στη γεύση. Το φαγητό είναι ωραίο, με άλλα λόγια, Ιταλίζον με πικάντικες Ναξιώτικες βάσεις που το κάνουν διαφορετικό από τα στάνταρ ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας.

Musique Café

Τα ορεκτικά (γύρω στα 8-10€) περιλαμβάνουν ένα πιάτο με ορίτζιναλ τυριά Νάξου, που τα πετυχαίνω καμιά φορά σε εκθέσεις τροφίμων και είναι αριστουργήματα, η Νάξος έχει πάρει το κολάι στα τυριά και απορώ που δεν την αντιγράφει όλη η Μεσόγειος. Είναι πολύ ωραία τα ραβιόλι με σπανάκι (14,50€), η σαλάτα με κινόα και η κόκκινη φάβα, όλα τα κρεατικά (που έρχονται κι αυτά από τη Νάξο), και γενικά όσα πήραμε ήτανε τέλεια, απλώς αυτά θυμάμαι.

Musique Café

Το μαγαζί έχει εντυπωσιακή μπάρα και εξπερτίζ στα κοκτέιλ, με ατμόσφαιρα που φέρνει λίγο σε μπιστρό, λίγο σε ιταλικό, λίγο σε μπελεπόκ. Η μουσική είναι προσεγμένη και ταιριαστή με το χώρο, και  δυναμώνει όσο περνάει η ώρα. Γενικά είναι αισιόδοξο μαγαζί, ζεστό και τσαχπίνικο, με πελατεία γύρω στα σαράντα, ας πούμε τριάντα με εξήντα, ή σε αυτές τις απροσδιόριστες ηλικίες που δείχνουμε μια χαρά στο σωστό φωτισμό (αλλά ίσως όχι τόσο φρεσκαδούρες άμα βγούμε στον ήλιο…).

Musique Café, καφέ μπαρ εστιατόριο, Αρριανού 37, Παγκράτι, 2107238900

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ