Tip of the day

Το καλύτερο τσαγκαράδικο του κέντρου

Χρόνια φτιάχνω εκεί τα τσαλακωμένα παπούτσια μου, με μεγάλη επιτυχία

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσαγκαράδικο

Το Τακούνι Εξπρές στο Κολωνάκι έχει φτιάξει και έχει φτιάξει παπούτσια, γι' αυτό είναι το πιο καλό και πολυσύχναστο της Αθήνας

Δεν έχω δοκιμάσει όλα τα τσαγκαράδικα του κόσμου είναι η αλήθεια, αλλά έμενα πολλά χρόνια στον Άγιο Νικόλαο Πευκακίων, και περπατούσα πάντα χιλιόμετρα, οπότε το βολικότερο «Τακούνι Εξπρές» ήταν αυτό που προσκυνάω ακόμα, γωνία Πινδάρου και Σκουφά. Έχει αλλάξει καμιά δεκαριά φορές προσωπικό την τελευταία τριακονταετία, και κάθε φορά οι επισκευαστές παπουτσιών είναι εξυπηρετικοί, γρήγοροι και αποτελεσματικοί, οπότε κάτι κάνει σωστά ο επιχειρηματίας/διευθυντής ή όποιος τέλος πάντων το τρέχει.

Το συγκεκριμένο «Τακούνι Εξπρές» κάνει ό,τι ίσως κάνουν κι άλλα τσαγκαράδικα – κολλάει σόλες, επισκευάζει τακούνια, τα οποία αλλάζει εντελώς αν έχουνε φαγωθεί, διορθώνει ή αλλάζει φερμουάρ σε μπότες, σολιάζει, ανεβάζει ή κατεβάζει εκατοστά πλατφόρμας, μπαλώνει τρύπες, ράβει και γενικά συνεφέρνει πατούμενα που έχουνε κάνει το γύρο της Αθήνας πάνω, κάτω και πλαγίως. Πάντα υπάρχει εκεί κάποιος υπάλληλος που ξέρει να βάλει σωστά τη διχάλα της σαγιονάρας έτσι ώστε να μην βγαίνει και να «ξυρίσει» το καστόρινο μποτάκι ώστε να μη γυαλίζει. Κι όλα αυτά γίνονται άμεσα, τσακ-μπαμ, ενώ περιμένεις στο σκαμπό με το ένα (ξυπόλητο) πόδι στον αέρα, αν έχεις πάθει τη ζημιά, αν σου έχει ξεκολλήσει τακούνι, π.χ., ενώ είσαι έξω και χωρίς να κουβαλάς ρεζέρβα ζευγάρι (παπούτσια) απάνω σου.

Αν είναι κάτι βαρύ, αφήνεις εκεί το παπούτσι (άλλη μέρα, που το φέρνεις σε σακούλα και όχι φορεμένο). Σου δίνουν ένα χαρτάκι με το μπουγιουρντί, το ποσόν που θα χρειαστεί να καταβάλλεις για να απελευθερώσεις, σόρι, να παραλάβεις το επιδιορθωμένο πατούμενο. Εσύ χάνεις το χαρτάκι και βρίσκουν την προίκα σου χάρη στη γλαφυρή περιγραφή («ένα μαύρο-γκρι ημι-μποτάκι με λοξό φερμουάρ, στραβοπατημένο…;»). Πληρώνεις λίγα συνήθως, εκτός αν μιλάμε για φερμουάρ μπότας, που ανεβάζει το κασέ. Αλλά έχεις συνεφέρει τα παλιά σου τα παπούτσια, αγοράζεις κι ένα καλό βερνίκι «Prestige» (5 ευρώ), κι είναι σαν να ψώνισες καινούργια παπούτσια με ένα δεκάρικο ή δωδεκάρικο, στην τελική.

«Τακούνι Εξπρές», Πινδάρου 19 &Σκουφά, Κολωνάκι, 210-3637003.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ