Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Μονολογος

«Το παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ στο Θέατρο Δρόμος

Διάρκεια: 70'
«Το παλτό» του Νικολάι Γκόγκολστο Θέατρο Δρόμος

Στο κορυφαίο διήγημα του Γκόγκολ που δημοσιεύτηκε το 1842 ο ήρωας είναι ένας υπαλληλάκος καταδικασμένος στην ασημαντότητα από την οποία προσπαθεί να ξεφύγει. Το όνειρο του να αποκτήσει το δικό του πανωφόρι για να προστατευθεί από τον παγερό χειμώνα ταυτίζεται με την επιθυμία του να βελτιώσει τη θέση του, να αυξήσει το κύρος του, να γίνει καλύτερος και κυρίως πιο σημαντικός άνθρωπος. Μένει μέρες και νύχτες νηστικός, στερείται το κάθε τι και μαζεύει καπίκι καπίκι την αξία του πιστεύοντας ότι μαζί με την απόκτηση του θα κερδίσει και την καταξίωση στην κοινωνία. Όμως αυτό, το ίδιο παλτό είναι που θα στοιχειώσει το όνειρο του και θα γίνει εφιάλτης του.

Ο Γκόγκολ είναι ένας ποιητής της πραγματικής ζωής, πατέρας της ρωσικής πεζογραφίας που πρώτος αυτός αντίκρισε με τόλμη και ειλικρίνεια τη ρώσικη πραγματικότητα. Τα διηγήματα του διακρίνονται από την απλότητα του μύθου, το εθνικό τους χρώμα, την πρωτοτυπία τους και το κωμικό τους στοιχείο. Αυτό το τελευταίο είναι που πάντα νικάει το βαθύ αίσθημα της λύπης και απελπισίας. Στο Παλτό του θα συναντήσουμε τον Ακάκι Ακακίεβιτς έναν από τους πιο συγκινητικούς ήρωες της ρώσικης λογοτεχνίας.

Στην παράσταση ο σκηνοθέτης/ερμηνευτής έχει ενοποιήσει τους ρόλους του υπαλλήλου και του αφηγητή, διαμορφώνοντας έναν χαρακτήρα που εντυπωσιάζει με μεστό καθαρό λόγο.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θοδωρής Γκόγκος
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Θοδωρής Γκόγκος
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Nikolai Gogol

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Κυψελη Θέατρο Δρόμος
Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων

2130344074

«Το παλτό» του Νικολάι Γκόγκολστο Θέατρο Δρόμος
«Το παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ στο Θέατρο Δρόμος
από 07/11/2022 έως 27/12/2022

κάθε Δευτέρα, Τρίτη 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Είσοδος €10. Μειωμένο €8. Ομαδικό (10+) €8. Ατέλεια €5