Αρχειο

Πάρτι, θέατρα, μουσικές του δρόμου

Αυτά τα Χριστούγεννα θα τα περάσουμε έξω

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
ΤΕΥΧΟΣ Winter Guide 2015
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
83710-187152.jpg

Κι αν βγαίναμε όλοι έξω κι αρχίζαμε να χορεύουμε; Τα αθηναϊκά flash mobs θα ξεκινούσαν από το Κουκάκι. Την Κυριακή στις 21/12, η μπάντα των Quilombo και η χορεύτρια Βιτόρια Κοτσάλου ξεκινούν το πάρτι απ’ τον πεζόδρομο της Δράκου. Βραζιλιάνικες μουσικές και παράξενες χρωματιστές φιγούρες δίνουν το σύνθημα σε ένα εικαστικό εργαστήριο χωρίς αρχή και χωρίς τέλος, περίπου από τις 12.00, περίπου ως τις 14.00.

Πώς είναι η ιδανική πόλη στα μάτια ενός πιτσιρίκου; Στις 22/12 στον πεζόδρομο Πυθέου του Νέου Κόσμου, από τις 12.00 ως τις 14.00 ξεκινάει θεατρικό παιχνίδι με θέμα: χάρτινες κούτες γίνονται έργα τέχνης από μικρούς και μεγαλύτερους εξετάζοντας τα κτίρια της πόλης. Στην πλατεία Κλαυθμώνος πάλι δεν πετάνε τίποτα. Παίρνεις το ανιψάκι σου, τρώτε ζαχαρωτά, κάνετε ευχές για το νέο χρόνο, γράφεστε σε όποιο εργαστήρι θέλετε και μαθαίνετε να φτιάχνετε χιονάνθρωπους από κάλτσα, στολίδια από πομ πον, οικολογικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, καθημερινά από το πρωί ως το απόγευμα. Αν είστε ξωτικό πάντως, να πάτε μια μέρα πριν αλλάξει ο χρόνος. Η ομάδα Paperdollwise ανεβάζει την παράσταση «Ζητούνται ξωτικά» στις 12.00. Μπορεί να είστε από τους τυχερούς. Στο Θέατρο Αερόπλοιο (Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη) στις 16.00 «Δυο συναχωμένοι πιγκουίνοι» λένε την ιστορία τους. Τι έγινε όταν ένας κύκλος συνάντησε μια γραμμή; Να ρωτήσετε την παιδαγωγική ομάδα «Μικρές Ιστορίες» που τριγυρίζει στις παιδικές χαρές της πόλης. Στις 27/12 θα είναι στη Θερμίδας, στη Ριζούπολη από τις 12.00 ως τις 14.00.

Επόμενη στάση, Σύνταγμα. Παρακαλώ αποβιβαστείτε και πιάστε την μπακέτα. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων μας κάνει διευθυντές Ορχήστρας για μια μέρα, στις 21/12 στο μετρό Συντάγματος. Σε μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, να είστε εκεί στις 12.00 ακριβώς. Κι αν σας άρεσε, να γράψετε στην ατζέντα σας στις 27/12 ότι οι ίδιοι συμπράττουν μαζί με τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων μια μοναδική παράσταση-ταξίδι στον κινηματογράφο και την όπερα με διακεκριμένους σολίστ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη. Έτσι ακριβώς. Στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στις 24/12, η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων θα λέει κάλαντα από τις 11.00. Μένουμε στην ίδια μέρα και στη μουσική. Αξίζει μια επίσκεψη στο Πεδίον του Άρεως για να δείτε την Big Band του Δήμου Αθηναίων, με εξαιρετικούς σολίστ, ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις πρωτοπόρων δημιουργών και σύγχρονη τζαζ.

Σας αρέσουν τα ζογκλερικά; Η ομάδα Νεφελόπετρα ετοιμάζει κάτι φαντασμαγορικό. 9 περφόρμερ κι άλλοι τόσοι μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές και ακροβάτες φτιάχνουν μουσική και ζωγραφίζουν για να μας πουν μια ιστορία. Circus Explosiva στο Σύνταγμα, από τις 17.30 Παραμονή. Όποιος αργήσει θα τον βάλουμε να μαζεύει τα μπαλάκια. Αν δεν προλαβαίνετε μη σκάτε, κάτι παρόμοιο θα γίνει και στο Πάρκο Φιξ στις 28/12. Παράσταση, εργαστήρια ζογκλέρ, τέχνης κι άλλα πολλά μπορεί να συμβούν, να είστε εκεί στις 12.00.

Κι αν οδηγήσετε λίγο πιο μακριά, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έρχεται το Μαύρο Θέατρο της Πράγας με την παράσταση «Ανθολογία». Καλώς ήρθατε στο ρομαντικό-ανατρεπτικό κόσμο του Τσέχου σκηνοθέτη, Γίρζι Σνερτς, τουρουτουρούν. Οπτικές αυταπάτες, ονειροπόλα διάθεση, μαγικά μπροστά στη σκηνή, σωματικό θέατρο κι άλλα πολλά θα γίνονται κάτω απ’ το black light από 19 ως 28/12. Εισιτήρια από €10.

Στη Μαρίνα Φλοίσβου, μην τρομάξετε, κυκλοφορούν πιγκουίνοι! Τα πιτσιρίκια θα ντυθούν πολικά ζωάκια, θα φτιάξουν λιχουδιές από ζαχαρόπαστα, θα πατινάρουν δίπλα στη θάλασσα, θα τραγουδήσουν όπερα παρέα με τη σοπράνο Κάτια Πάσχου και τον τενόρο Μανώλη Λορέντζο κι άλλα πολλά χαρούμενα 24 & 26/12 και 31, 5, 6/1.


Εικονογράφηση: Στάθης Πετρόπουλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ