Αρχειο

Ολονύχτια διαμαρτυρία Σύρων προσφύγων στο Σύνταγμα

Ζητούν άμεσα στέγη για τα παιδιά

114984-626784.jpg
Ελεονώρα Βερυκοκίδη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81699-164925.jpg

Από νωρίς, χθες το απόγευμα, συγκεντρώθηκαν περίπου 150 Σύροι πρόσφυγες πάνω από τα σκαλάκια τής πλατείας Συντάγματος, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να τους δοθεί στέγη, φαγητό, δυνατότητα για δουλειά και άσυλο.

Ο Μουσταφά που ζει και εργάζεται εδώ αρκετά χρόνια, μάς εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή κάποιοι φιλοξενούνται αλλά είναι 14 πρόσφυγες που κοιμούνται στο δρόμο, δεν έχουν δουλειά αλλά ούτε και χαρτιά για να μπορούν να φύγουν. Ουσιαστικά είναι εγκλωβισμένοι. Με τη βοήθεια του Μουσταφά στη μετάφραση μιλήσαμε και με τον Κασάρ Χασάν, έναν από τους 14 πρόσφυγες που βρίσκονται στο δρόμο. «Τα λεφτά μας τελείωσαν, μας πέταξαν τα ρούχα και εμάς στο δρόμο, δεν έχουμε δουλειά ούτε και χαρτιά για να μπορέσουμε να φύγουμε. Το μόνο που ζητάμε είναι μια στέγη για τα παιδιά. Είναι 7 παιδιά. Φαγητό θα βρούμε μόνοι μας. Απλά κάπου να μείνουν τα παιδιά μέχρι να βγουν τα χαρτιά μας να μπορέσουμε να φύγουμε για κάπου αλλού».

Στους πρόσφυγες έχει δοθεί διορία μέχρι τις 12 το βράδυ για να αποχωρήσουν.

image

Σημειώνεται ότι μέχρι και τις 11 το βράδυ που τους συναντήσαμε, τα παιδιά αλλά και οι ίδιοι ήταν νηστικοί ενώ η αστυνομία τους «προειδοποίησε» πως δε θα τους επιτρέψει να μείνουν δεύτερο βράδυ εκεί.

image

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ