Αρχειο

Οι καλλιτέχνες μιλούν για την τέχνη (τους)

Στο Cheapart στα Εξαρχεια

62199-137574.jpg
Μαρία Αυγέα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
69713-140581.JPG

 Η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, η χορογράφος Τζένη Αργυρίου, ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζαμπουλάκης, η φωτογράφος Μάρω Κουρή, ο αρχιτέκτονας Ηλίας Παπαγεωργίου και ο εικαστικός Σταύρος Μπονάτσος, μοιράζονται σκέψεις για την πορεία τους, και τους λόγους που τους κινούν.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Ιουνίου στο χώρο της Cheapart στα Εξάρχεια από το Libby Sacer Foundation.Κατά την παρουσίαση, οι καλλιτέχνες θα αναφερθούν σε 4 ερωτήσεις, ίδιες για όλους, από το ερωτηματολόγιο που συνέταξε η Libby Sacer το 1938.

Παρασκευή 6 Ιουνίου

Τζένη αργυρίου / Χορός

n

Είναι χορογράφος, performance maker και media artist. Η δουλειά της βασίζεται στο διάλογο μεταξύ παραστατικών τεχνών και new media.

Μάρω Κουρή / Φωτορεπορτάζ

n

Στην εικοσαετή πορεία της η Μάρω Κουρή έχει διασχίσει τον κόσμο φέρνοντας στο φως θέματα όπως τους Αλμπίνους της Τανζανίας, την παιδική δουλεία, τη καταπίεση της γυναίκας, προσέγγισε επικίνδυνες ζώνες όπως η εξεγερμένη Τυνησία, κι έφερε ταξιδιωτικά ρεπορτάζ από την Αφρική, την Ασία και τους Μάορι της Νέας Ζηλανδίας.

Ηλίας Παπαγεωργίου / Αρχιτεκτονική

n

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και παρακολούθησε μαθήματα επιπλοποιίας στη Διπλάρειο Σχολή. Το πεδίο της επαγγελματικής του ενασχόλησης κυμαίνεται από το έπιπλο μέχρι και μικρής και μεσαίας κλίμακας κτιριακά έργα.

Σάββατο 7 Ιουνίου

Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ / Ποίηση

n

Έχει τιμηθεί με το Α΄ Βραβείο Ποίησης της πόλης της Γενεύης (Prix Hensch), το Β΄ Κρατικό Βραβείο Ποίησης και το βραβείο Κώστα και Ελένης Ουράνη από την Ακαδημία Αθηνών. Στην πεντηκονταετή ποιητική της πορεία έχει εκδώσει περίπου 20 ποιητικές συλλογές ενώ πλούσιο είναι και το μεταφραστικό της έργο.

Σταύρος Μπονάτσος / Εικαστικά

n

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. στο εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη (1964-1969) και στο Παρίσι, στην Ecole Nationale Supérieure des Arts Appliqués et des Métiers d’ Art.Μετρά 10 ατομικές εκθέσεις και πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γιώργος Ζαμπουλάκης / Θέατρο

n

Ο Γιώργος Ζαμπουλάκης έχει σκηνοθετήσει πάνω από 20 παραστάσεις, για κρατικές σκηνές και το ελεύθερο θέατρο, σε Ελλάδα, Σουηδία, Ισλανδία, Αγγλία, Αίγυπτο και Ρουμανία. Δίδαξε υποκριτική στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και του Ωδείου Αθηνών, και στο εξωτερικό.

Libby Sacer Foundation

Η Libby Sacer γεννήθηκε στην Αιθιοπία το 1925 και παρέμεινε άγνωστη έως το θάνατό της στο Λονδίνο το 2013. Επηρέασε την σκέψη, την σύγχρονη τέχνη και την πρόσληψή της σε τεράστιο βαθμό.

Περισσότερες πληροφορίες για την «άγνωστη» διανοούμενη μπορείτε να δείτε σε άρθρο της Athens Voice εδώ.

Info:

6 & 7 Ιουνίου 19:00 Cheapart, Α. Μεταξά 25, Εξάρχεια  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ