Αρχειο

1985: Ο Άντι Γουόρχολ ζωγράφιζε στον υπολογιστή (εικόνες)

Ανακαλύφθηκαν σπάνια έργα σε δισκέτες του καλλιτέχνη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
66450-133974.jpg

1985 και η φρενίτιδα του κομπιούτερ σταδιακά ξεκινάει. Ο Άντι Γουόρχολ δεν υπήρχε περίπτωση να μην χρησιμοποιήσει το νέο μέσο και την ίδια χρονιά η Commodore του προτείνει να δημιουργήσει μέσω ενός υπολογιστή Amiga, για διαφημιστικούς λόγους.

Ο Γουόρχολ το έκανε αλλά τα 28 έργα δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ και τελικά ξεχάστηκαν σε floppy disk (δισκέτες). Πριν από λίγο καιρό ανακαλύφθηκαν από φοιτητές του Κάρνεγκι Μέλον και ξεκίνησε η προσπάθεια εξαγωγής και μετατροπής των παλαιών ψηφιακών αρχείων. Η προσπάθεια εξαγωγής/ μετατροπής των αρχείων από τις δισκέτες ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και έγινε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στην Αμερική στις 10 Μαϊου.

Το μουσείο Γουόρχολ μόλις δημοσιοποίησε τέσσερις εικόνες από τα «παγιδευμένα» αρχεία. Την Αφροδίτη του Μποτιτσέλι (με τρία μάτια), ένα αυτοπορτραίτο του καλλιτέχνη, το περιβόητο κουτί της κονσέρβας Κάμπελ καθώς και μια φωτογραφία με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε.

n

n

n

n

Δείτε και το βίντεο από την παρουσίαση του Commodore Amiga του 1985 με τον Άντι Γουόρχολ να φιλοτεχνεί ψηφιακά πορτραίτο της Ντέμπι Χάρι

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ