Αρχειο

2048: Το νέο παιχνίδι - κόλλημα

Προσοχή! Είναι μεταδοτικό

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64577-130006.jpg

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τότε που ο προγραμματιστής Gabriele Cirulli κυκλοφόρησε τη δωρεάν εφαρμογή «2048» και ο κόσμος έχει ήδη πάθει φρενίτιδα μαζί της. Στο σπίτι μπροστά στον υπολογιστή, στο δρόμο στο iphone, στο λεωφορείο στο tablet, παντού βλέπεις ανθρώπους όλων των ηλικιών να παίζουν μανιωδώς.

Τι είναι όμως το «2048»; Βασισμένο στο «1024» και παρεμφερές του κλασικού, και διαδεδομένου στο εξωτερικό, «Threes», πρόκειται για ένα παιχνίδι που χρειάζεται να συνδυάσεις στρατηγική και τύχη για να κερδίσεις, ενώ πρέπει απαραιτήτως να διαθέτεις υπομονή και… χρόνο. Γιατί, αν το ξεκινήσεις, η φράση «τελευταία παρτίδα και σταματάω» θα ακούγεται πολύ συχνά από τα χείλη σου.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι σε ένα πλαίσιο 16 θέσεων να μετακινείς τα τετραγωνάκια με τους αριθμούς δεξιά-αριστερά ή πάνω-κάτω, διπλασιάζοντάς τα. Κάθε φορά που ακουμπάνε δύο τετραγωνάκια με τον ίδιο αριθμό, συγχωνεύονται σε ένα, διπλασιάζοντας τον αριθμό του πλακιδίου. Στόχος είναι να φτάσεις να έχεις μέσα σε ένα πλακίδιο τον αριθμό 2048.

Ακούγεται εύκολο σωστά; Η παγίδα είναι ότι σε κάθε κίνηση που κάνεις, πάντα εμφανίζεται ένα επιπλέον τετραγωνάκι, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν προσέχεις τις κινήσεις σου ο πίνακας γρήγορα θα γεμίσει και θα χάσεις. Ωστόσο, όλες οι συγχωνεύσεις προστίθενται από ένανμετρητή ακριβώς από πάνω, δείχνοντάς σου το σκορ που κάνεις κάθε φορά.

Απλό, έξυπνο και απόλυτα εθιστικό, θα γίνει αναμφίβολα το επόμενο viral του διαδικτύου. Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας, μπορείτε να το βρείτε στην επίσημη σελίδα εδώ, ή να κατεβάσετε την εφαρμογή για iPhone σε αυτό το link και για android εδώ.

Εμείς, πάλι, σας ευχόμαστε καλή τύχη και περιμένουμε σχόλια με τα high score σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ