Αρχειο

«Let's do it World» στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο

Χιλιάδες Έλληνες εθελοντές θα καθαρίσουν δάση, πλατείες και το βυθό της θάλασσας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53732-109048.jpg

Συμμετέχοντας για μια ακόμη χρονιά στην παγκόσμια περιβαλλοντική εκστρατεία «Let's do it World», χιλιάδες Έλληνες εθελοντές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να καθαριστούν δρόμοι, πάρκα, πλατείες, δάση ακόμη και ο βυθός της θάλασσας σε ολόκληρη την επικράτεια, στο πλαίσιο του Ελληνικού σκέλους της διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας.

Το ραντεβού για το «Let’s do it Greece» δόθηκε για τις 6 Απριλίου του 2014, ημερομηνία που ανακοινώθηκε επίσημα τη Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη, επίκεντρο των δράσεων και των εκδηλώσεων καθώς θα αποτελεί την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαία» για τη νέα χρονιά. Τη φιλοδοξία τους πως ο αριθμός των εθελοντών που θα δώσουν το παρών τον Απρίλιο θα αγγίξει περίπου τις 60.000, εκφράζουν οι Έλληνες διοργανωτές.

«Θα συντονιστούμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να μεταδώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Στόχος να προβάλλουμε μέσα στον ελληνικό χώρο αλλά και διεθνώς, το καλό πρόσωπο της χώρας μας. Το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας» δήλωσε ο κεντρικός συντονιστής της καμπάνιας, Νίκος Κιούσης κατά τη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, ενώ η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλονίκη «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα 2014», Μαρία Πασχαλίδου, ανακοίνωσε το σημείο που θα κληθούν να καθαρίσουν οι εθελοντές στη Θεσσαλονίκη, τα τείχη της πόλης, από τα Δικαστήρια έως το Επταπύργιο, απόσταση 4,5 χιλιομέτρων. Το «Let's do it World» ξεκίνησε ως κίνημα από την Εσθονία το 2008 και αυτή τη στιγμή συμμετέχουν σε αυτό 108 χώρες και 8.000.000 εθελοντές.

Γ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ