Αρχειο

«Ανακαλύπτοντας τον Εθνικό Κήπο» από τον ΝΕΟΝ

Ένας «άλλος» Εθνικός Κήπος από το Μάιο

43881-98645.jpg
Λουκία Μητσάκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53263-108398.jpg

Ετοιμαστείτε τον Μάιο για έναν άλλο Εθνικό Κήπο. Αυτό υπόσχεται η πρωτοβουλία «Ανακαλύπτοντας τον Εθνικό Κήπο» από τον ΝΕΟΝ, που παρουσιάστηκε από τους Γιώργο Καμίνη (δήμαρχος Αθηναίων), Δημήτρη Δασκαλόπουλο (ιδρυτής οργανισμού ΝΕΟΝ), Louis Benech (αρχιτέκτων τοπίου), Θωμά Δοξιάδη (αρχιτέκτων τοπίου) και συντονίστρια την Ελίνα Κουντούρη (διευθύντρια ΝΕΟΝ)

1) Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ι) Κηποτεχνική ανάπλαση σε 8 σημεία του κήπου. Η μελέτη ολοκληρώθηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα τοπίων Louis Benech, σε συνεργασία με το γραφείο του Θωμά Δοξιάδη doxiadis+ (θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2014).

ιι) Κάθε 2 χρόνια, για 2 μήνες, θα φιλοξενούνται έργα μεγάλων δημιουργών σύγχρονης τέχνης (επιμελήτρια η Iwona Blazwick, διευθύντρια της Whitechapel Gallery του Λονδίνου). Η ίδια δήλωσε: «Η λέξη-κλειδί είναι συμμετοχή. Προσφέρεται δωρεάν και είναι μία θαυμάσια ευκαιρία να συμμετέχουν όλοι σε αυτό». Η πρώτη έκθεση θα γίνει τον Μάιο του 2014. Συνολικά θα παρουσιαστούν 15-20 έργα, εκ των οποίων το 1/3 θα είναι Ελλήνων καλλιτεχνών. Η πρόσβαση στην έκθεση θα είναι δωρεάν.

2) Σκοπός του προγράμματος:

Να φέρει τον πολίτη και τον επισκέπτη της πόλης σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη. Να καταστήσει τον Εθνικό Κήπο σημείο συνάντησης και αναψυχής για περισσότερους κατοίκους.

3) Τη χρηματοδότηση του προγράμματος έχει αναλάβει ο ΝΕΟΝ, που δημιούργησε ένα νέο διαδραστικό site , όπου υπάρχουν πληροφορίες για το πρόγραμμα και ο καθένας μπορεί να υποβάλει τις σχετικές ερωτήσεις του.

4) Η πρωτοβουλία του ΝΕΟΝ εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας στις 26/9/2013.

n

Πριν

n

Μετά

n

Πριν

n

Μετά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ