Αρχειο

Ο Μιχαλολιάκος στο στρατό (photos)

Το χρονικό μιας ταραχώδους θητείας 42 μηνών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51241-104857.jpg

Το πάθος των μελών της Χρυσής Αυγής με το στρατό είναι δεδομένο, εφόσον θεωρείται τίτλος τιμής για έναν χρυσαυγίτη να έχει υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις, ιδιαίτερα δε ως έφεδρος αξιωματικός. Ωστόσο, κανείς δεν πλησιάζει μέχρι στιγμής τις επιδόσεις του έγκλειστου Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος υπηρέτησε συνολικά 42 μήνες.

Ο προφυλακισμένος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής τον Μάιο του 1977 σε ηλικία 20 ετών «έκοψε» την αναβολή του και κατατάχθηκε ως κομάντο στις Ειδικές Δυνάμεις, με τον ίδιο να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπηρέτησα στην διάρκεια της θητείας μου στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, που είναι οπωσδήποτε μονάδα προφυλακής και επίσης στο 22ο Σύνταγμα Πεζικού στην Λέσβο, όπου από το στρατόπεδο μας βλέπαμε κάθε βράδυ τα φώτα στο σκλαβωμένο Αϊβαλί. Ακόμη υπηρέτησα στο 567 Τάγμα Πεζικού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και μάλιστα σε φυλάκιο της γραμμής Μεταξά σε υψόμετρο 1200 μέτρων, που απείχε από το χαντάκι των ελληνοβουλγαρικών συνόρων 50 μέτρα».

Ωστόσο, στο στρατόπεδο που υπηρετούσε αποκαλύφθηκε κλοπή εκρηκτικών και όπλων. Οι ανακρίσεις και οι έρευνες δεν εντοπίζουν τους δράστες αλλά ο Μιχαλολιάκος κατηγορείται για τη κλοπή και τιμωρείται με αλλαγή ειδικότητας. Από τις Ειδικές Δυνάμεις μεταφέρεται στο Σώμα Υλικού Πολέμου με τον βαθμό του λοχία, όπου έχει στην ευθύνη του τις αποθήκες. Ωστόσο, το 1978 ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατηγορείται για εμπλοκή σε ομάδα βομβιστών και εν τέλει υποβιβάζεται στον βαθμό του απλού στρατιώτη. Τελικά, το 1980 ο Νίκος Μιχαλολιάκος απολύεται από στρατιώτης, έχοντας υπηρετήσει συνολικά 42 ολόκληρους μήνες.

Δ.Κ.

(Πηγή: XYZ Contagion. Το πρωτότυπο άρθρο εδώ)

n

n 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ