Αρχειο

Απεργία σε επισιτισμό – τουρισμό

Μείωση μισθών και ανασφάλιστη εργασία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44999-94119.jpg

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιεί αυτή την Τετάρτη 10/07 από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ το συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων του νομού Αττικής. «Πλέον, την περίοδο της κρίσης, διαλύθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αυξήθηκε κατακόρυφα ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων με μειώσεις μισθών που αγγίζουν το 40%, ενώ η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία ξεπέρασε το 60%», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου κ. Παπαγεωργίου, δίνοντας το στίγμα της κινητοποίησης. 

Η φετινή πορεία του ελληνικού τουρισμού (αφίξεις 17 εκατομμύρια, έσοδα 11 δισ. ευρώ) δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου, και ενώ μπορεί να εμφανιστεί ποσοστό αύξησης στην απασχόληση συνολικά, ωστόσο αυτό θα συμβεί γιατί για κάθε μία θέση που χάνεται, προσλαμβάνονται δυο και τέσσερις ακόμα εργαζόμενοι με χαμηλότερα ημερομίσθια.

Στον κλάδο του επισιτισμού ακόμα και τώρα δουλεύουν εργαζόμενοι απλήρωτοι, είπε ο πρόεδρος φέρνοντας ως παράδειγμα το ξενοδοχείο «Πεντελικόν» και την «Αίγλη» στο Ζάππειο, όπου έχει προγραμματιστεί και στάση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων. Ίδια φαινόμενα παρατηρούνται όπως είπε και σε πολλά ξενοδοχεία της περιφέρειας. Στη Ρόδο ειδικότερα τόνισε, υπάρχουν επίσημες καταγγελίες για 90 ξενοδοχεία που δεν πληρώνουν εγκαίρως τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι του συνδικάτου καλούν δε όλα τα σωματεία του κλάδου σε ολόκληρη την επικράτεια σε πανελλαδική σύσκεψη στην Αθήνα την Τρίτη 16/07 στα πλαίσια συντονισμένης δράσης για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στον επισιτισμό.

Γ.Σ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ