Αρχειο

Εσείς πώς φοράτε την κουκουβάγια σας;

 H νέα μανία-χωρίς-λόγο στη μόδα

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
33159-73680.jpg

Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι η «υστερία της κουκουβάγιας» ξεκίνησε να καλλιεργείται ύπουλα μέσα από τις ταινίες Χάρι Πότερ όπου κι έκανε την εμφάνισή της η Χέντγουικ, η λευκή κουκουβάγια του μικρού μάγου (στις οκτώ ταινίες την «ερμήνευσαν» τρεις διαφορετικές κουκουβάγιες).

n

Σε αυτό το σημείο τα μικρά Αγγλάκια άρχισαν να ζητούν πιεστικά από τους γονείς τους μια κουκουβάγια για το σπίτι. Φυσικά, όταν σύντομα καταλάβαιναν ότι η φροντίδα της δεν έχει καθόλου μα καθόλου πλάκα, τα σατανικά παιδάκια έβαζαν τους γονείς τους να αφήσουν την κουκουβάγια ελεύθερη στη φύση, στην οποία όμως οι μεγαλωμένες και μαθημένες σε ιδιωτικά περιβάλλοντα κουκουβάγιες δεν μπορούσαν να επιβιώσουν.

Μετά τις «υιοθεσίες», σειρά για το trend της κουκουβάγιας πήρε η παγκόσμια μόδα. Και συγκεκριμένα το show του οίκου Burberry για τη σεζόν ‘Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2012-2013’, όπου η κουκουβάγια ήρθε και στρογγυλοκάθισε σε ένα πολύ σοφιστικέ ασημί κασμιρένιο πουλοβεράκι.

n

Το πουλοβεράκι παρουσίασε δυναμικά στην πασαρέλα η ηθοποιός Kate Bosworth φορώντας το με μια ψηλόμεση πλεκτή φούστα. Αυτόματα η κουκουβάγια και το συγκεκριμένο top έγιναν το σήμα- κατατεθέν της συλλογής εκείνης. Η αυστηρή φυσιογνωμία του πουλιού ταίριαξε ιδανικά με το εξίσου αυστηρό προπολεμικό ύφος που χρησιμοποίησε ο σχεδιαστής Christopher Bailey για τη χειμερινή συλλογή του ιστορικού οίκου συνδυάζοντας χρώματα όπως το πετρόλ, το λαδί και το δαμασκηνί με δαντέλες, βελούδο και μετάξια.

Πριν καλά τελειώσει η επίδειξη, τα μοτίβα και τα σχέδια με παραλλαγές κουκουβάγιας άρχισαν να εμφανίζονται με ταχύτατο ρυθμό σε μπλούζες, ζακέτες και αξεσουάρ.

n

Αξεσουάρ όπως η μικρή τσάντα ταχυδρόμου-κουκουβάγια που έκανε την εμφάνισή της στο online κατάστημα Modcloth.com – σημείο «αναζήτησης» νέων high street designers από τις αφοσιωμένες fashionistas.

n

Δεν άργησε να έρθει και το αναπόφευκτο: ο Justin Bieber χτύπησε στο χέρι του ένα τατουάζ κουκουβάγιας, όπως μάς έδειξε και μέσω instagram.

n n

Στα δικά μας, εκτός από την κουκουβάγια – σύμβολο της σοφίας, της θεάς Αθηνάς και της πόλης της Αθήνας που συναντάμε στα πωλητήρια των μουσείων μας και στις «τουριστικές» προθήκες πολλών κοσμηματοπωλείων του κέντρου, θυμόμαστε από τα σχολικά μας χρόνια και την κουκουβάγια-λογότυπο του Οργανισμού Έκδοσης Σχολικών Βιβλίων που καταργήθηκε πρόσφατα.

n

Πολλές είναι και οι διασκεδαστικές παραλλαγές με θέμα την κουκουβάγια που συναντάει κανείς στην ευρύτερη αγορά, κατασκευές και πολύχρωμα είδη από νεαρά κορίτσια με φαντασία και χιούμορ, όπως για παράδειγμα η Αθηνά (τυχαίο το όνομα;) που φτιάχνει χαριτωμένα αξεσουάρ με κουκουβάγιες από τσόχα. Μαξιλαράκι, μπρελόκ, μπάτονς και άλλα πολλά, κατάλληλα για δώρα σε αθηναίους, επίδοξους Χάρι Πότερ και μη. Θα τα βρείτε στο Craftaholic.gr

n

Αυτά για το παιδάκι σας- εσείς καλύτερα να προσανατολιστείτε στην τσάντα ταχυδρόμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ