Αρχειο

Αστικές παγίδες

Ο ποδηλάτης Alex συναντά πέντε ύπουλες μαύρες τρύπες μες στη νύχτα

3051-8137.jpg
Γιάννα Σαββούρα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3052-21397.jpg

Hello! Eίμαι ο Alex, είμαι 28 χρονών και κάνω όσο μπορώ ποδήλατο στην Αθήνα.

Δεν πήγα στην ποδηλατική πορεία που έγινε πρόσφατα, αλλά συνάντησα στη λήξη της, κατά τις 3-4 μ.μ., δύο φίλους μου και συνεχίσαμε και κάναμε τις δικές μας βόλτες στο κέντρο. Μισή ώρα περίπου πριν νυχτώσει αποφασίσαμε να πάμε παρέα με τα ποδήλατα μέχρι τη Βούλα στο σπίτι του ενός.

Super βόλτα, μέχρι που φτάσαμε λίγο πριν τη Γλυφάδα, στην παραλιακή (1,5 ώρα ποδηλατάραμε μέχρι τότε) και τα μούτρα μου ακούμπησαν το πάτωμα με ιλιγγιώδη ταχύτητα.... KNOCK OUT!

Σηκώθηκα, οι φίλοι μου είχαν προχωρήσει... Θυμόμουν ότι ήμουν μαζί τους και τους έπαιρνα τηλέφωνο. Όταν το άκουσαν και τους είπα τι είχε γίνει, είχε περάσει κανένα εικοσάλεπτο που το μόνο πράγμα που ήξερα ήταν το όνομά μου και την ημερομηνία γέννησής μου. Δεν μπορούσα να θυμηθώ τίποτα για το πού πηγαίναμε, πώς και ήμασταν όλοι παρέα σε αυτήν τη βόλτα, γιατί έχουμε ποδήλατα... Δεν θυμόμουν τίποτα!

Πάλι καλά, τα θυμήθηκα όλα μετά από μια ωρίτσα. Αλλά έπαθα διάσειση, έπρεπε να κάνω τέσσερα ράμματα στο πηγούνι μου και να περπατάω σαν παππούς με πόνους στο λαιμό και στον αυχένα, για αρκετές μέρες μετά.

Την επόμενη μέρα, λίγο πριν νυχτώσει σήμερα, αποφάσισα να πάω να τραβήξω μερικές φωτογραφίες από εκεί όπου έπεσα. Και τότε είδα ότι δεν υπήρχαν τα καπάκια ακόμα! Οπότε έβαλα το ποδήλατό μου στη θέση που ήταν όταν φίλησα το πάτωμα, να δείτε πώς έφαγα τη σαβούρα. Φαντάσου με φόρα να μπει το ποδήλατό σου εκεί μέσα, νύχτα, χωρίς φως πουθενά! Πακέτο! Εγώ είμαι ένοχος που δεν έχω φως μπροστά στο ποδήλατό μου, ποιός όμως είναι ένοχος για το υπόλοιπο;

Αυτό έγινε λίγο μετά τη στάση του τραμ στο Ελληνικό που λέγεται "Ελλήνων Ολυμπιονικών", όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες...

Εγώ νομίζω ότι είναι τραγικό που λείπουν πέντε καπάκια από αυτό το δρομάκι, χωρίς φώτα και χωρίς καμιά προειδοποίηση. Επίσης πιστεύω πως αν ήμουν λιγότερο τυχερός θα μπορούσα να έχω σοβαρότερο εγκεφαλικό τραύμα από μια απλή διασεισούλα. Θα μπορούσα να είμαι πεζός που έκανε τη βόλτα του και να χανόμουν εκεί μέσα - και να έβγαινα με σπασμένο πόδι.

Ζητώ κάποια συμβουλή ή κάτι άλλο... ο,τιδήποτε! Κάποιο παρόμοιο περιστατικό που μπορεί να γνωρίζετε ή ακόμη και κάποιο δικηγόρο που ασχολείται με αυτά, γιατί σκέφτομαι και το ενδεχόμενο της μήνυσης.

Ευχαριστώ που με ακούσατε,

Alex.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ