Αρχειο

Στο τραπέζι η συγχώνευση δύο εκδοτικών κολοσσών

32823-103920.jpg
Κωνσταντίνος Τζήκας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28510-64606.jpg

Σε φάση διαπραγματεύσεων για συγχώνευση βρίσκονται δύο από τους έξι μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στον κόσμο, η Penguin και η Random House. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο όμιλος Pearson, στον οποίο ανήκουν η Penguin και οι Financial Times.

Αν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις, αυτό σημαίνει πως το μεγαθήριο που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο κολοσσών θα εκδίδει περίπου το 25% όλων των βιβλίων που εκδίδονται στην Αγγλία. Αυτή τη στιγμή η Penguin σημειώνει ετήσιες πωλήσεις ύψους 1 δις λιρών και η Random House αντίστοιχες πωλήσεις ύψους 1,4 δις λιρών.

Η πιθανή συγχώνευση σημαίνει επίσης πως θα ανατραπούν οι ισορροπίες στην, ούτως ή άλλως, ασταθή αγορά του βιβλίου, κάτι που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους και οι υπόλοιποι τέσσερις οίκοι που συμπληρώνουν τη «μεγάλη εξάδα», δηλαδή οι HarperCollins, Hachette, Simon & Schuster και Macmillan.

Στο μεταξύ, η είδηση της πιθανής συγχώνευσης κάνει τον γύρο των social media και ήδη κυκλοφορούν άπειρα χιουμοριστικά memes στο twitter με θέμα τους τη… Random Penguin, όπως μπορείτε να δείτε και στην παραπάνω φωτογραφία…

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ