Αρχειο

Πώς διαχειρίζεται κανείς το δημιουργικό μπλοκ;

Τέσσερις δημιουργοί μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες και συμβουλές

32823-103920.jpg
Κωνσταντίνος Τζήκας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28241-64010.jpg

Σου συνέβη ποτέ να έχεις συλλάβει μια ωραία ιδέα και ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση, να «μπλοκάρεις»; Είναι ίσως ο μεγαλύτερος εφιάλτης κάθε δημιουργού: ξάφνου, ένα φαινομενικά αδιαπέραστο τείχος υψώνεται – και η έμπνευση μένει εκτός τειχών. Πρόκειται βέβαια για ένα προσωρινό, αλλά όχι απαραίτητα βραχύβιο,  εμπόδιο. Μέχρι όμως αυτό το (αντι)δημιουργικό μπλοκ να ξεθυμάνει, ο κάθε δημιουργός βιώνει μία περίοδο αγωνίας και απογοήτευσης.

Τέσσερις δημιουργικοί επαγγελματίες θα συναντηθούν την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στο Publicafé και θα ανταλλάξουν με το κοινό τις εμπειρίες και τα μυστικά τους από το αναπόφευκτο creative block, αλλά και θα αποκαλύψουν τις πηγές έμπνευσής τους

Η συγγραφέας και καθηγήτρια στη Νομική Λένα Διβάνη, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Θοδωρής Γεωργακόπουλος, η τραγουδοποιός και διαφημίστρια Μαριέττα Φαφούτη και ο διαφημιστής και εμπνευστής του σλόγκαν «Τυχαίο; Δεν νομίζω» Θοδωρής Τσεκούρας θα μοιραστούν με το κοινό όλα τα δημιουργικά μαθήματα και παθήματά τους.

Ποιοι είναι οι μηχανισμοί που δημιουργούν το φοβερό και τρομερό «μπλοκ»; Πότε και πώς προκύπτει; Πώς εκδηλώνεται; Υπάρχουν τρόποι να το αποφύγει κανείς τελικά; Υπάρχουν τρόποι να διαχειριστεί κανείς κατάλληλα; Όσοι ταλανίζεσθε από ανάλογους δημιουργικούς προβληματισμούς, σπεύσατε – η ανταλλαγή εμπειριών και η ενσυναίσθηση είναι συχνά το καλύτερο «γιατρικό».

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, στις 20:00, στο Publicafé. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Σπήλιος Λαμπρόπουλος

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ