Αρχειο

Ένταση και επεισόδια έξω από το θέατρο Χυτήριο για την παράσταση "Corpus Christi"

32823-103920.jpg
Κωνσταντίνος Τζήκας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
27510-62387.gif

Ανεκδιήγητες σκηνές και κλίμα θρησκευτικού φανατισμού

Ανεκδιήγητες σκηνές και κλίμα θρησκευτικού φανατισμού που προσιδιάζει περισσότερο σε μουσουλμανική θεοκρατική χώρα, αλλά είναι «ευτυχώς» 100% ελληνικά, επικράτησαν σήμερα το βράδυ έξω από το θέατρο Χυτήριο, όπου μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής διαμαρτύρονταν για την παράσταση «Corpus Christi», το περιεχόμενο της οποίας θεωρούν βλάσφημο.

Οι διαμαρτυρίες διαφόρων ακραίων στοιχείων τις τελευταίες ημέρες για τη συγκεκριμένη παράσταση έφτασαν στο αποκορύφωμά τους. Έξω από το θέατρο οι χριστιανοφονταμενταλιστές διαδήλωναν με διάφορα συνθήματα, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούσαν χυδαίους χαρακτηρισμούς για τους ηθοποιούς της παράστασης.

Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες τελικά προχώρησαν σε ρίψη χημικών για να διαλύσουν το πλήθος.

Η όλη κατάσταση προκάλεσε και το κλείσιμο της Ιεράς Οδού και στα δύο ρεύματα για αρκετή ώρα.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιώργος Γερμενής.

Αντιδρώντας στις «επιθέσεις» θρησκευτικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής, πήγαν για να δουν την παράσταση η βουλευτής Μαρία Ρεπούση, ο Νίκος Μπίστης, ο βουλευτήςτου ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, άλλοι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και νεολαίοι της ΔΗΜΑΡ.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος κατήγγειλε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής έσπασαν την κλειδαριά του θεάτρου, ώστε να μπουν μέσα και να σταματήσουν την παράσταση, και ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα.

Τον ξυλοδαρμό του από το πλήθος των συγκεντρωμένων κατήγγειλε μέσω Twitter δημοσιογράφος που προσπάθησε να βιντεοσκοπήσει το πλήθος που έσκιζε τις αφίσες της παράστασης.

Την περασμένη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου είχαν σημειωθεί επεισόδια έξω από το θέατρο και οι συντελεστές της παράστασης αποκλείστηκαν από μέλη θρησκευτικών και ακροδεξιών οργανώσεων.

Μετά τα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, η έναρξη των παραστάσεων μεταφέρθηκε για σήμερα, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.

Διάβασε εδώ τη συνέντευξη που πήρε ο Δημήτρης Μαστρογιαννίτης από τον σκηνοθέτη της παράστασης, Λαέρτη Βασιλείου.

(Η φωτογραφία είναι από "Το Βήμα")

Και "θαυμάστε" εδώ τους υπέρμαχους της ελληνοχριστιανικών αξιών να ψέλλουν "Τη Υπερμάχω...", να σπάνε την κλειδαριά του θεάτρου και άλλα τρομακτικά:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ