Αρχειο

Φασιστικός χαιρετισμός του γιού του δήμαρχου της Ρώμης στη Μύκονο

112377-222532.jpg
Μαρίζα Μάντζιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26842-61391.jpg

Δύο φωτογραφίες του 17χρονου Μανφρέντι Αλεμάνο, γιού του δημάρχου της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο, να χαιρετά φασιστικά με υψωμένο το δεξί του χέρι, ανεβασμένος επάνω σε ένα βαν στην διάρκεια των διακοπών που έκανε στην Μύκονο, δημοσίευσε σήμερα το ιταλικό ειδησεογραφικό site Huffingtonpost.it.

Οι δύο φωτογραφίες αναρτήθηκαν για λίγη μόνο ώρα στο Facebook, αρκετή όμως για να ξεσηκώσουν συζητήσεις και αναδημοσιεύσεις.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος ήταν «Papà che dice?», (Τι λέει ο μπαμπάς;).

Τι να πει ο μπαμπάς; Ο Τζάνι Αλεμάνο, ο οποίος μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90 ήταν μέλος του ακροδεξιού Κοινωνικού Κινήματος (δημιούργημα άμεσων συνεργατών του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι) και το νέο του κόμμα Εθνική Συμμαχία, εντάχθηκε το 2008 στο Λαό της Ελευθερίας του Μπερλουσκόνι, έχει δηλώσει πολλές φορές ότι αποκηρύττει το φασιστικό του παρελθόν και ότι ανήκει πλέον στη σύγχρονη ευρωπαϊκή δεξιά.

Μετά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί για την πρόσληψη στο δήμο πρώην μελών ακροδεξιών οργανώσεων και μετά την παραίτηση της επικεφαλής της περιφέρειας της Ρώμης Ρενάτα Πολβερίνι εξαιτίας του σκανδάλου διασπάθισης κρατικών επιχορηγήσεων, ο μπαμπάς Αλεμάννο το μόνο που δεν ήθελε ήταν μία τέτοια δημοσιότητα του «τι έκανε ο Μανφρέντο στη Μύκονο».

Κι ακόμα χειρότερα, οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές στη Ρώμη προγραμματίζεται να διεξαχθούν μέσα στους επόμενους 3 μήνες. Θα προλάβει ο Αλεμάννο να δείξει ότι δεν είναι αυτό που φαίνεται;

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ