Αρχειο

Πρωτογενές πλεόνασμα από το ’12, εκτιμά η Alpha Bank

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26677-61110.jpg

Αισιόδοξες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία από τους αναλυτές της Alpha Bank, οι οποίοι αναφέρουν στο δελτίο τους ότι, παρά τη μεγαλύτερη του αναμενομένου ύφεση, είναι πολύ πιθανό να διαμορφωθεί πρωτογενές πλεόνασμα από το 2012, αντίθετα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ.

Η εκτίμηση αυτή γίνεται στη βάση της σημαντικής ενίσχυσης των βεβαιωθέντων πρόσθετων φόρων εισοδήματος με την αποστολή των εκκαθαριστικών και της μόνιμης μείωσης των δαπανών που έχει συντελεσθεί με τις συνεχείς περικοπές μισθών και την αποχώρηση 147.500 υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα τα τελευταία τρία χρόνια, σημειώνει η Alpha Bank. Σύμφωνα με τις ίδιες αναλύσεις και με βάση την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2012 στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, αναμένεται φέτος να διαμορφωθεί πρωτογενές πλεόνασμα στη γενική κυβέρνηση ύψους άνω του 0,5% του ΑΕΠ, αντί για έλλειμμα -1,5% του ΑΕΠ που προβλέπει το ΔΝΤ.

Έτσι, οι αναλυτές της Alpha Bank εκτιμούν ότι είναι απολύτως απαραίτητο η οικονομική πολιτική να εστιάσει τώρα σε δύο στόχους: στην ανάπτυξη και στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

ΤΣ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ