Αρχειο

Πέντε ημέρες νωρίτερα οι υποψηφιότητες των Όσκαρ

32823-103920.jpg
Κωνσταντίνος Τζήκας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26297-60581.jpg

Στις 10 και όχι στις 15 Ιανουαρίου 2013 πρόκειται να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες των επόμενων βραβείων Όσκαρ. Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών προχώρησε σε αυτή την απόφαση προκειμένου, όπως δήλωσε, τα μέλη της να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους να δουν τις υποψήφιες ταινίες. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου, γεγονός που δίνει στα μέλη ένα διάστημα έξι εβδομάδων μέσα στο οποίο θα δουν (ή ξαναδούν) ταινίες και θα καταθέσουν την ψήφο τους.

Πάντως, η μετακίνηση των υποψηφιοτήτων πέντε ημέρες νωρίτερα από το προβλεπόμενο αναμένεται να ταράξει τις ισορροπίες μεταξύ των αμερικανικών κινηματογραφικών βραβείων. Οι υποψηφιότητες των Όσκαρ μέχρι τώρα ανακοινώνονταν πάντα μετά την απονομή των βραβείων των Χρυσών Σφαιρών – τα βραβεία που παραδοσιακά συνέπιπταν σε πολλές επιλογές τους με τα Όσκαρ και έτσι, τρόπον τινά, προέβλεπαν πολλούς από τους νικητές των δεύτερων.

Τώρα όμως, όπως εκτιμούν αρθρογράφοι σε αμερικανικές εφημερίδες, η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Όσκαρ ενδέχεται να επισκιάσει τις ούτως ή άλλως «δεύτερες» σε πρεστίζ Χρυσές Σφαίρες.

Η Ακαδημία πρόκειται επίσης να λανσάρει ένα ηλεκτρονικό σύστημα με το οποίο τα μέλη της θα μπορούν να ψηφίζουν online.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ