Αρχειο

Hire a Greek.com

Μη μας προσβάλλετε, να μας προσλάβετε!

114862-643453.jpg
Μαρία - Άννα Τανάγια
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20171-49798.jpg

Το νέο εγχείρημα του Greek Reporter (greekreporter.com) διακατέχεται από μεγαλεπήβολες προσδοκίες: να βρει δουλειά σε όλους τους Έλληνες και να αποτινάξει τη ρετσινιά των «τεμπέληδων Greek kamakis» που τόσο εκνευρίζουν την κυρία Άγκελα.

Από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου τήρησε την υπόσχεση που έδωσε προκειμένου να υπάρχει ένας μόνο εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων), οι περισσευούμενοι έρχονται αντιμέτωποι με το αιώνιο δίλημμα «πιάνω δίσκο στο γειτονικό café ή βγάζω δίσκο έξω από την εκκλησία».

Η πολυμήχανη ομάδα του Greek Reporter, ωστόσο, δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Αφού φρόντισε να διαφημίσει τις ομορφιές του τόπου μας, πείθοντας τα λαμπερά χολιγουντιανά αστέρια να μιλήσουν υπέρ της Ελλάδας, έκανε ένα βήμα παραπέρα κι εκτός από τουρίστες, βάλθηκε να μας βρει και δουλειά!

Η σκέψη τους απλή: Οι Έλληνες έχουν να πληρώσουν ένα σκασμό φόρους και δυο σκασμούς δάνεια. Πώς μπορεί να βοηθήσει η ομογένεια; Να φιλοξενήσει στα σπίτια ξαδέρφια-φίλους-καλοκαιρινούς έρωτες από την Ελλάδα; Εφικτή, αλλά βραχύβια λύση. Να ανοίξει έναν λογαριασμό για να συγκεντρωθούν χρήματα που θα καλύψουν το ελληνικό χρέος: Δεν θα είναι σε θέση ούτε καν να το σκεπάσουν στην ακρούλα του. Αφού όσα χρήματα κι αν τους δώσουμε δεν σώζονται ούτε με θαύμα στη Μεγαλόχαρη, ας μην τους προσβάλλουμε. Ας τους προσλάβουμε!

Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα Hire a Greek, μια πλατφόρμα προσφοράς και ζήτησης εργασίας, στο πλαίσιο της οποίας μπορεί μια επιτυχημένη επιχείρηση Ελλήνων της ομογένειας, να προσλάβει κάποιον από τους Έλληνες της παθογένειας.

Σύμφωνα με την ομάδα, άλλωστε, υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις ομογενών σε Αμερική, Καναδά και Αυστραλία, οι οποίες, όσο να πεις, χρειάζονται κάποιον για να τους φτιάξει π.χ. την ιστοσελίδα ή να σχεδιάσει την εταιρική τους ταυτότητα, ίσως και να τους μεταφράσει κάποια κείμενα. Δουλειές με άλλα λόγια, που δεν χρειάζονται τη φυσική παρουσία του υπαλλήλου και διεκπεραιώνονται κάλλιστα δια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Για όλες αυτές τις θέσεις εργασίας, είμαστε –κατά τα λεγόμενά τους- οι ιδανικοί υπάλληλοι, καθότι ταλαντούχοι: «Παρόλο που η Ευρώπη είναι εναντίον τους, είμαστε σίγουροι πως αν τους δοθούν οι κατάλληλες εργασιακές συνθήκες, είναι ικανοί να παράγουν εξαιρετικά αποτελέσματα, όπως συνέβη με τους περισσότερους Έλληνες της διασποράς». Εργασία από το σπίτι, ευέλικτο ωράριο, δελεαστικό πακέτο απολαβών, κανένα αφεντικό πάνω από το κεφάλι μας και διεθνή καριέρα; Yes, we can!

www.hireagreek.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ