Αρχειο

Καναρίνι μου γλυκό

Μια παράσταση για τη Ρόζα Εσκενάζυ

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16757-44072.jpg

Ήταν μια εποχή που δεν υπήρχαν talent shows, δεν μοίραζες τα αγαπημένα σου τραγούδια στα social media, άκουγες μουσική στους τεκέδες και όχι στο iPhone. Η Yasmin Levi από το Ισραήλ, η Μάρθα Φριντζήλα από την Ελλάδα και η Mehtap Demir από την Τουρκία, πλαισιωμένες από μια πολυεθνική ορχήστρα μουσικών, μοιράζονται την ίδια σκηνή σε μια παράσταση αφιερωμένη στην ερμηνεύτρια και ντίβα του ρεμπέτικου Ρόζα Εσκενάζυ.

n

Ξεκινώντας την παγκόσμια περιοδεία της από την Ελλάδα, η παράσταση «Καναρίνι μου γλυκό» ανεβαίνει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στη σκηνή Stage της Θεσσαλονίκης και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στο θέατρο Badminton της Αθήνας. Με τη σκηνοθετική και καλλιτεχνική επιμέλεια του Roy Sher και της Ελπίδας Μαρκιανίδου, υπενθυμίζει το ελεύθερο πνεύμα και την πολυτάραχη ζωή της γυναίκας που αψήφησε τα κοινωνικά δεδομένα της εποχής και πήρε τη ζωή στα χέρια της τραγουδώντας με πάθος. Με τα μουσικά μέρη της παράστασης να συμπληρώνονται από τα κινηματογραφικά αποσπάσματα της ομώνυμης ταινίας, που θα προβληθεί στους κινηματογράφους τον ερχόμενο Νοέμβριο, οι θεατές συμμετέχουν στην κατανόηση των ιστορικών δεδομένων που συνόδευσαν, αν δεν στιγμάτισαν, την πορεία του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Η προκατοχική Ελλάδα, η δεκαετία του 1930, η φτώχεια και η παρακμή, η παγκόσμια εκτίμηση και αναγνώριση, εξετάζονται μέσα από μια σύγχρονη ματιά που διεισδύει στον κοσμοπολιτισμό της Μεσογείου. Βιολί, κεμανές, κρουστά, ούτι, κανονάκι, κλαρίνο, μπουζούκι, κουτάλια, μπάσο και κιθάρα αφηγούνται τη μουσική ιστορία της πιο φημισμένης τραγουδίστριας της πρώτης περιόδου του ρεμπέτικου τραγουδιού.

www.mysweetcanary.com

Το τρέιλερ της ταινίας “My Sweet Canary” του Roy Sher:

«Καναρίνι μου γλυκό»

Θεσσαλονίκη

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

Μουσική σκηνή STAGE, 26ης Οκτωβρίου 27, Σφαγεία, δίπλα στο Ξενοδοχείο «Πόρτο Παλλάς»

Προπώληση 15€, Metropolis Θεσσαλονίκης

Αθήνα

Τρίτη 18 Οκτωβρίου, Θέατρο BADMINTON, Αθήνα

Προπώληση: ticketnet.gr, viva.gr, Metropolis, Public, 210 8840 600

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ