Αρχειο

iΠογοήτευση

Το πολυαναμενόμενο iPhone 5 έγινε 4S

10129-624076.jpg
Βαγγέλης Κορωνάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16489-43779.jpg

Στην παρθενική του εμφάνιση ως CEO o Tim Cook παρουσίασε το νέο δημιούργημα της Apple που όμως δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των ανά τον κόσμο fans του «Μήλου» για μια εντελώς καινούργια συσκευή, ή έστω για μια ακριβή και μια φτηνή έκδοση της.

image

Δεν υπάρχει λοιπόν iPhone 5 αλλά κατά τα πρότυπα του 3GS, μια μεταβατική αναβαθμισμένη έκδοση με την ίδια εξωτερική εμφάνιση.

Εσωτερικά το νέο μοντέλο έχει τον καινούριο διπύρηνο Α5 επεξεργαστή ο οποίος εξασφαλίζει έως και διπλή ταχύτητα από τον προηγούμενο Α4, και είναι επτά φορές πιο γρήγορος στην επεξεργασία γραφικών καθώς και στη μεταφορά δεδομένων.

Η κάμερα του νέου 4S είναι 8 mpxl με 60% περισσότερα pixel από το προηγούμενο μοντέλο, 33% πιο γρήγορη, 73% πιο φωτεινή, με φωτογραφίες 30% πιο καθαρές και δυνατότητα εγγραφής video υψηλής ευκρίνειας.

Η πιο σημαντική δυνατότητα που έχει το 4S είναι ο έξυπνος βοηθός Siri Assistant ο οποίος δέχεται φωνητικές εντολές με τις οποίες ο χρήστης μπορεί να εκτελεί σχεδόν οποιαδήποτε λειτουργία του: να στέλνει μηνύματα, να ενημερώνει το ημερολόγιό του, να παίζει μουσική ή ακόμα και να ρωτάει την ώρα.

Το Find my friends είναι επίσης μια νέα λειτουργία με την οποίο ο χρήστης μπορεί να βλέπει στο χάρτη πού βρίσκονται οι φίλοι του, οι γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους κοκ

Το νέο τηλέφωνο θα τρέχει το λειτουργικό iOS 5 και θα είναι συμβατό με την υπηρεσία αποθήκευσης της Apple iCloud ενώ θα λειτουργεί σε όλες τις χώρες (με GSM και CDMA σύστημα)

Οι τιμές στις ΗΠΑ με συμβόλαιο είναι 199, 299, και 399 δολάρια για 16, 32 και 64 GB χωρητικότητα αντίστοιχα και θα αρχίσει να πωλείται από την επόμενη εβδομάδα και ως το τέλος του χρόνου σε όλο τον κόσμο.

Ο Tim Cook ανακοίνωσε πως το iPhone έχει το 5% της παγκόσμιας αγοράς κινητών τηλεφώνων και ότι 500.000 εφαρμογές είναι διαθέσιμες από το App store. (Η μια απο αυτές είναι της ATHENS VOICE!)

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ