Αρχειο

Αναμνήσεις από το μέλλον: Βόρεια Αστέρια (photos & videos)

Tο πρώτο από μια σειρά events του SOUL στον Iano της Θεσσαλονίκης

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16479-43760.jpg

Για ένα γκρουπ που εκφράζεται τόσο δυνατά και καθαρά μέσα από τη δουλειά του, τα Βόρεια Αστέρια έδωσαν κάμποσες ατάκες εχθές το βράδυ στον κατάμεστο Iano: «Η πόλη είναι μια μεγάλη γειτονιά». «Η πιο συγγενική μας μουσική είναι το θεσσαλονικιώτικο πανκ ροκ». «Γράφουμε για αυτά που έχουμε δει. Για την πόλη, τις γυναίκες, τους φίλους. Αν γράψουμε κάτι φανταστικό, θα είναι αλληγορία, που στοχεύει στο να περάσει μηνύματα».

image

Ανάμεσα σε άλλα, κατά τη διάρκεια μιας χορταστικής ανοιχτής συνέντευξης – συζήτησης που διήρκησε περισσότερα από 90 λεπτά, τα Βόρεια Αστέρια έκαναν μια αναδρομή της προσωπικής τους διαδρομής, σαν μια παρέα από το Φάληρο που ξεκίνησε να φτιάχνει beats το ’99 και ταξιδεύει πλέον όλη την Ελλάδα, αλλά και της εξελικτικής τους πορείας ως το εμβληματικότερο σχήμα του σύγχρονου εγχώριου hip hop. Μας μίλησαν για τα είδωλά τους, (Wu-Tang), τις συνθετικές τους εμμονές, (late 70’s funk για τον Μικρό Κλέφτη, sixties soul και βαλκανικά σάουντρακ για τον Mondi), εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους δεν θα παίξουν ποτέ σε beach bar, και νουθέτησαν τους νεόκοπους ράπερ που συνωστίζονταν στο κοινό: «60% των ακροατών του hip hop σήμερα φτιάχνουν τη δική τους μουσική».

image

Το event της 3ης Οκτωβρίου στο πατάρι της αλυσίδας πολιτισμού Ianos, ήταν το πρώτο μιας σειράς live interviews του SOUL, που θα συστήσει στο κοινό νέους, γενναίους, πρωτοπόρους, τολμηρούς και αξιομνημόνευτους νεαρούς Θεσσαλονικείς που απαντούν στην κρίση των ημερών με έργο. Το πρότζεκτ συμπεριλαμβάνει αρχιτεκτονική, εικαστικά, design, μουσική, λογοτεχνία, ποίηση, φωτογραφία, κινηματογράφο, θέατρο, χορό, γαστρονομία, επιχειρηματικότητα. Τη χθεσινή συζήτηση συντόνισαν ο Στέφανος Τσιτσόπουλος και ο επιμελητής ύλης του SOUL και εξ οικείων του γκρουπ, Δημήτρης Αθανασιάδης. Ακολουθεί η στιλίστρια Ναταλία Παλαντζά, τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη και η φωτογράφος Ani Jo, στις 17 του μήνα.


Βίντεο του event εδώ:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ