Αρχειο

Οι Έλληνες συνθέτες ταξιδεύουν στον κόσμο

Η Κλεονίκη Δεμίρη τραγουδάει στο Παρίσι σε ένα πρόγραμμα γεμάτο Ελλάδα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
129108-291694.jpg

Μετά τις πετυχημένες της εμφανίσεις στο Αμάν και την Φλωρεντία, η Κλεονίκη Δεμίρη είναι προσκεκλημένη του «Phonie Graphie», συλλόγου για τη διάσωση της ελληνικής γλώσσας.

Η Κλεονίκη Δεμίρη τραγουδάει για μια λαμπερή βραδιά στο Παρίσι –nuit grecque όπως λένε οι Γάλλοι− με ατμοσφαιρική, χαρακτηριστικά ελληνική μουσική.

Ένα πρόγραμμα γεμάτο Ελλάδα. Αρώματα της θάλασσας και χρώματα της ελληνικής γης, αποτυπωμένα στα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, δημιουργούν τον υπέροχο, πολύχρωμο καμβά, πάνω στον οποίο θα «κεντήσουν» η Κλεονίκη Δεμίρη στο τραγούδι και ο Γιώργος Σχοινάς στο πιάνο και το ακορντεόν. Ένα μουσικό ταξίδι, γεμάτο αγάπες και μνήμες, με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιάννη Σπανού, του Σταύρου Ξαρχάκου, της Ελένης Καραΐνδρου, του Σταύρου Κουγιουμτζή και άλλων σπουδαίων συνθετών, αλλά και με παραδοσιακούς Ελληνικούς σκοπούς.

image

Ο σύλλογος «Phonie Graphie» διαπρέπει εδώ και 20 χρόνια, ερευνώντας και μελετώντας την ελληνική γλώσσα. Συγκεντρώνει τους ενήλικες που θέλουν να μοιραστούν και να μοιράσουν την αγάπη τους για την Ελλάδα. Ο σύλλογος διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνέδρια στα γαλλικά, συναυλίες και φεστιβάλ που μεταξύ άλλων οργανώνονται για να εμπλουτίσουν τα μαθήματα και τα εργαστήρια, αλλά και να ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ των μελών και των φίλων του. Εξωτερικά γεγονότα μπορούν να οργανωθούν σε διάφορα ιδρύματα, σχολεία, πανεπιστήμια και ενώσεις.

iNFO: Fondation Hellénique - Cité Universitaire, 47 B bd Jourdan, Παρίσι. Σάββατο 28 Μαΐου 2016, 20.00. €12, 5

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ