Αρχειο

Η πρώτη μέρα του FASMA Festival

Φωτογραφίες απο το live στην Αγγλικανική εκκλησία St. Paul' s των Mohammad και Phurpa

107302-212813.jpg
Θανάσης Καρατζάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
125500-281791.jpg

Το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Fasma μετράει δύο χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Αθήνα. Φέτος φιλοξενεί 30 εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες σε νέα venues: six d.o.g.s, Romantso, Astron bar, Βυρσοδεψείο και στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγ. Παύλου.

Οι Mohammad και Phurpa άνοιξαν το φεστιβάλ στην εκκλησία του Αγίου Παύλου, με αποκλειστική είσοδο στους κατόχους των 3ήμερων εισιτηρίων λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας του ναού.

Σε ένα λιτό σκηνικό με κατακόκκινο φωτισμό οι Mohammad του Βελιώτη, Coti και Ilios, χρησιμοποιώντας την έντονη ακουστική του χώρου, έδωσαν μια ηχητική εμπειρία στο κοινό βάζοντάς το σε μια ιδιαίτερη κατάσταση μέσω έντονων δονήσεων και των γνωστών πειραματισμών τους.

Στη συνέχεια, και μετά απο αρκετά ιεροτελεστικά, οι Phurpa απο τη Ρωσία, μια μουσική κολεκτίβα που ηχογραφεί και παίζει τελετουργική μουσική Bon, της παλαιότερης βουδιστικής παράδοσης του Θιβέτ –χρησιμοποιώντας τελετουργικά όργανα όπως το dungkar, ένα κέρας φτιαγμένο από κοχύλι, ή το dungchen, ένα κέρας/τρομπέτα τριών μέτρων, και ειδική ταντρική φωνητική τεχνική–, μετέφεραν την εμπειρία του διαλογισμού και της ψαλμωδίας που βασίζεται στις αρχές μεταμόρφωσης του ασκούμενου.

Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον ξεκίνημα για το Fasma Festival. Αναμένουμε τη συνέχεια.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ