dei
Smart Life

Η ΔΕΗ ως Μεγάλος Χορηγός του 29ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας

Μια γιορτή ενέργειας, συμμετοχής και βιώσιμης κινητικότητας
Χαρά Αλεξανδροπούλου
Χαρά Αλεξανδροπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το ποδήλατο δεν είναι μόνο μέσο μετακίνησης αλλά και τρόπος ζωής

Η Αθήνα ετοιμάζεται να κάνει πετάλι. Ο 29ος Ποδηλατικός Γύρος της πόλης έρχεται την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2025, και υπόσχεται να μετατρέψει τους δρόμους σε μια μεγάλη γιορτή ενέργειας, συμμετοχής και αισιοδοξίας. Χιλιάδες ποδηλάτες κάθε ηλικίας θα ξεκινήσουν από την πλατεία Συντάγματος, διασχίζοντας μια διαδρομή που δεν είναι απλώς μια αθλητική εμπειρία, αλλά μια υπενθύμιση ότι η κίνηση μπορεί να είναι και πράσινη, και διασκεδαστική, και ουσιαστική. Γιατί το ποδήλατο δεν είναι μόνο μέσο μετακίνησης αλλά κι ένας τρόπος ζωής, μια καθημερινή επιλογή που γεμίζει ενέργεια το σώμα και την πόλη.

Η ΔΕΗ, πάντα κοντά στις πρωτοβουλίες που δίνουν ώθηση σε μια πιο βιώσιμη καθημερινότητα, στηρίζει ως Μεγάλος Χορηγός τον φετινό Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τη δέσμευσή της απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Στο επίκεντρο της δράσης, η πλατεία Συντάγματος θα μεταμορφωθεί σ’ ένα ενεργειακό hub χαράς και δημιουργικότητας, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου (10:00–20:00) και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου (08:00–16:00). Εκεί, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ηλεκτρικά ποδήλατα, να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια, να ζήσουν εμπειρίες γεμάτες κίνηση και τεχνολογία και να κερδίσουν μοναδικά δώρα. Με σύνθημα “ΔΕΗ POWER UP THE RIDE”, η εταιρεία προσκαλεί το κοινό να δώσει το δικό του ρυθμό στη βιώσιμη μετακίνηση, μια εμπειρία που συνδυάζει ενέργεια, ψυχαγωγία και περιβαλλοντική συνείδηση.

Η παρουσία της ΔΕΗ στον Ποδηλατικό Γύρο δεν είναι μια απλή χορηγία. Είναι μια πράξη συνέπειας απέναντι στη δέσμευσή της να ενισχύει πρωτοβουλίες που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη συνειδητή στάση απέναντι στο περιβάλλον. Το ποδήλατο είναι ένα από τα πιο προσβάσιμα και οικολογικά μέσα μετακίνησης — μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, προάγει την ευεξία και μετατρέπει την καθημερινή διαδρομή σε μια εμπειρία ελευθερίας. Μέσα από τη συμμετοχή της, η ΔΕΗ αναδεικνύει τη σημασία της αλλαγής νοοτροπίας και ενθαρρύνει τη μετάβαση σε πόλεις πιο φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Πόλεις όπου η ενέργεια, η τεχνολογία και η ζωή συνυπάρχουν με ισορροπία και σεβασμό.

Ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας είναι ουσιαστικά ένα σύμβολο συνεργασίας, συμμετοχής και συλλογικότητας. Κάθε πεταλιά γίνεται μήνυμα για ένα μέλλον λίγο πιο καθαρό, κάθε χαμόγελο στον δρόμο αποτελεί και μια απόδειξη ότι η βιώσιμη κινητικότητα δεν είναι μακρινό όνειρο αλλά ρεαλιστική επιλογή. Η ΔΕΗ, με την εμπειρία και τη δυναμική της, δίνει νόημα στην έννοια της ενέργειας πέρα από τα δίκτυα και τις υποδομές: την μετατρέπει σε κινητήρια δύναμη αλλαγής, σε έμπνευση για δράση, σε ενέργεια που φωτίζει την καθημερινότητα και ενώνει τους ανθρώπους.

Η συμμετοχή της ΔΕΗ στον Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας είναι μια ακόμα απόδειξη της στρατηγικής της για ένα βιώσιμο μέλλον. Η εταιρεία επενδύει σε πρωτοβουλίες που δίνουν αξία στην κοινωνία και συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας αστικής ζωής, πιο ήπιας, πιο πράσινης, πιο ανθρώπινης. Κάθε τέτοια δράση είναι ένα βήμα προς την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και της συμμετοχής των πολιτών σε μια συλλογική προσπάθεια για πρόοδο.

Δειτε περισσοτερα

Φραντσέσκα Ντιοταλέβι
Φραντσέσκα Ντιοταλέβι: Το να γράψω για τη Βίβιαν Μάιερ υπήρξε άσκηση λεπτότητας, σεβασμού και θάρρους

Με αφορμή το βιβλίο «Με τη δική σου ματιά μονάχα», η συγγραφέας μιλά αποκλειστικά στην Athens Voice για την πρόκληση να μετατρέψει την κρυφή ζωή της Μάιερ σε μια δυνατή μυθοπλαστική αφήγηση