Smart Life

Οπτικές Ίνες: Ο απόλυτος οδηγός στη νέα εποχή του διαδικτύου για σένα που έχασες «εκείνο» το μάθημα Φυσικής

Αναβαθμισμένη εμπειρία, γρήγορο και αξιόπιστο Ιnternet σε ακόμα περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nova Fiber

Nova Fiber: Υπερυψηλές ταχύτητες μέσω του δικτύου οπτικών ινών

Το μέλλον είναι εδώ! Και… «χαιρετά» ήδη αρκετές τυχερές γειτονιές της Αττικής, στις οποίες η Nova ήδη διαθέτει internet σε υπερυψηλές ταχύτητες μέσω του δικτύου οπτικών ινών Nova Fiber.

Ώπα, ώπα… μήπως είναι καλύτερα να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή; Μπορεί στις συζητήσεις με την παρέα σου να το παίζεις χαλαρός όταν ακούς όρους όπως «οπτικές ίνες», «FTTH» και «ταχύτητες upload/ download» όμως, παραδέξου το... Πολύ λίγα γνωρίζεις τελικά για το τι σημαίνει internet μέσω οπτικής ίνας. Όχι, δεν είναι ορολογία της Gen X και μην κοκκινίζεις, δεν είναι ότι δεν είσαι «cool». Απλά μάλλον έλειπες σε εκείνο το μάθημα της Φυσικής που εξηγούσε τη θεωρία της Ειδικής Σχετικότητας. Ναι, για εκείνη του Αϊνστάιν λέω.

Εκείνη που λέει, λίγο πολύ, πως το φως, σε συνθήκες κενού, ταξιδεύει εξαιρετικά γρήγορα. Συγκεκριμένα, με ταχύτητα 299.792 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο! Και γιατί αυτό είναι σημαντικό; Γιατί με το φως σαν το μεγαλύτερό τους σύμμαχο, όλο και περισσότεροι κάτοικοι της χώρας θα μπορούν να απολαμβάνουν απρόσκοπτη περιήγηση στο internet, να παίζουν παιχνίδια online, να streamάρουν ψυχαγωγικό περιεχόμενο κι όλα αυτά, χωρίς διακοπές ή καθυστερήσεις. Ακόμα όμως και για τα νοικοκυριά με πολλά μέλη, το δίκτυο οπτικών ινών Nova Fiber μέσω τεχνολογίας FTTH παρέχει εγγυημένα υψηλές ταχύτητες, ώστε να μπορούν όλοι να το χρησιμοποιούν συγχρόνως και αδιάκοπα. Με τη δύναμη του… φωτός.

Τι είναι τελικά το δίκτυο οπτικών ινών;
Καθώς όπως είπαμε ήδη τίποτα δεν μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα από το φως, το δίκτυο οπτικών ινών, μέσα στο οποίο οι πληροφορίες «τρέχουν» με τη μορφή φωτός, προσφέρει και υπερυψηλές ταχύτητες και σταθερότητα και διαχείριση μεγάλου όγκου πληροφοριών. Πώς; Χάρη στις ίνες από λεπτό, εύκαμπτο γυαλί που μιμούνται τις συνθήκες «κενού» κι επιτρέπουν την απρόσκοπτη μεταφορά πληροφορίας σε μια μόνο στιγμή. Τελικός της προορισμός; Το σπίτι μας, αφού στα προγράμματα Nova Fiber, μέσα από την τεχνολογία FTTH (Fiber to the Home), η οπτική ίνα φτάνει μέχρι εκεί. Το μόνο που έχουμε εμείς να κάνουμε είναι να… ανοίξουμε την πόρτα μας στο μέλλον που είναι ήδη εδώ.

Το Nova Fiber λέει «Hello Αττική» σε ακόμα περισσότερες γειτονιές
Η Nova μέσω της ανάπτυξης  του δικτύου οπτικών ινών Nova Fiber μέχρι το σπίτι φέρνει αξιόπιστο και γρήγορο Internet που «τρέχει» με έως και 1Gbps σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλο και περισσότερες γειτονιές της Αττικής, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τιμές από μόλις €26 το μήνα.

Οι υπερυψηλές ταχύτητες, είναι διαθέσιμες και σε Γκάζι, Εξάρχεια, Θησείο, Κολωνάκι, Κολωνό, Μεταξουργείο, Ομόνοια, Πατήσια, Πετράλωνα, Σεπόλια, Ταύρο, Κυψέλη, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Αγίων Αναργύρων, Ίλιον, Νίκαια, Κορυδαλλό, Καλλιθέα, Ραφήνα καλύπτοντας ήδη πάνω από 150.000 σπίτια στο Νομό Αττικής, ενώ τα έργα συνεχίζουν να επεκτείνονται σε ακόμα περισσότερες γειτονιές, αυξάνοντας σταδιακά την κάλυψη σε 320.000 σπίτια μέχρι το τέλος του 2024. Η κάλυψη και η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου FTTH Nova Fiber, για τη Nova, δε σταματά στην Αττική γι’ αυτό και έχει επιταχύνει το ρυθμό ανάπτυξης του δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι σε πολλούς ακόμα Νομούς της Ελλάδας, με στόχο τα 540.000 σπίτια σε όλη την Επικράτεια μέχρι το τέλος του 2024.

Η Nova προάγει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας
Με σύμμαχο την διεθνή τεχνογνωσία της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η Nova παρέχει στους συνδρομητές της δυνατότητες του αύριο, και συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μέσω της ανάπτυξης του δικτύου οπτικών ινών Nova Fiber.

Η Nova συνεχίζει να κάνει προσιτή την επικοινωνία και να εξυπηρετεί τις ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων προσφέροντας πραγματική εμπειρία Fiber! Συνεχίζει τον 3ο χρόνο του επενδυτικού της πλάνου, ύψους 2 δισ. Ευρώ εκ των οποίων έχει ήδη επενδύσει 500 εκ ευρώ, και φιλοδοξεί με την σταδιακή δημιουργία του υπερσύγχρονου δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς Nova Fiber 22.000 χιλιομέτρων, να αφήσει το αποτύπωμά της στη ζωή 4,5 εκατομμυρίων Ελλήνων, δηλαδή να καλύψει περισσότερο από το 40% του ελληνικού πληθυσμού και το 70% των περιφερειών της χώρας έως το 2027.

Πώς θα πεις κι εσύ «Hello Nova Fiber»;
Αρκεί να διαλέξεις εκείνο το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σου σπίτι, ανάμεσα από τα παρακάτω:  

  • Πρόγραμμα Fiber 300 Mbps με ταχύτητες 300 Mbps με €26/μήνα 
  • Πρόγραμμα Fiber 500 Mbps με ταχύτητες 500 Mbps με €29/μήνα 
  • Πρόγραμμα Fiber 1 Gbps με ταχύτητες 1 Gbps με €33/μήνα

 

Αν ενδιαφέρεσαι κι εσύ για το NovaFiber και τα Fiber προγράμματα της Nova, βρες περισσότερες πληροφορίες στα καταστήματα της Nova καθώς και στο nova.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ