Smart Life

Νέα επενδυτική δραστηριότητα για τη JTI στην Ελλάδα

Με το λανσάρισμα προϊόντος θερμαινόμενου καπνού

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Light show στο Πλοίο Liberty
Light show στο Πλοίο Liberty

JTI Hellas: Νέα σημαντική επένδυση με είσοδο στην αγορά των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού με το Ploom.

Η εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Σε μια επιβλητική εκδήλωση που φιλοξένησε πρόσφατα το Μουσείο της Ακρόπολης, η JTI Hellas ανακοίνωσε τη νέα σημαντική της επένδυση σηματοδοτώντας την είσοδό της στην αγορά των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου και παρουσιάζοντας το Ploom, μια σύγχρονη και καλαίσθητη επιλογή για ενήλικες καταναλωτές στην κατηγορία των προϊόντων τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού.

Το νέο δυναμικό αυτό κεφάλαιο της εταιρείας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της πολιτικής και επιχειρηματικής κοινότητας, εκπρόσωποι των οποίων τίμησαν με την παρουσία τους τη σχετική εκδήλωση.

Ο κ. Βασίλης Βωβός, Executive Vice President CFO της JTI παγκοσμίως, ο οποίος βρέθηκε επί τούτου στην Ελλάδα, άνοιξε την εκδήλωση για να αναφερθεί στη συνεχή και διαρκώς αυξανόμενη επένδυση της εταιρείας στη χώρα μας και στη νέα πρόταση με την οποία απευθύνεται στον ενήλικα καταναλωτή. «Μια πρόταση που συνδυάζει την πλούσια κληρονομιά μας με την πρόοδο της Τεχνολογίας, πραγματοποιώντας ένα ακόμη ουσιώδες βήμα στη συνεχή μας ανάπτυξη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η επένδυση της JTI στην Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός ποσού που αγγίζει τα 3 δις ευρώ τα οποία θα επενδύσει ο όμιλος σε παγκόσμια κλίμακα την επόμενη τριετία, με στόχο να καταστεί ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην αγορά των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου.

Ράνια Τζίμα, δημοσιογράφος, παρουσιάστρια εκδήλωσης
Ράνια Τζίμα, δημοσιογράφος, παρουσιάστρια εκδήλωσης

Να θυμίσουμε ότι η JTI κατέχει ήδη την 1η θέση στην κατηγορία των συμβατικών προϊόντων καπνού στην Ελλάδα. Η πορεία της στη χώρα μας είναι μακρά, καθώς δραστηριοποιείται επιχειρηματικά από το 1981 ενώ το 2018 απέκτησε και παραγωγική μονάδα, με την εξαγορά του ιστορικού εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη.

Ο μετασχηματισμός του εργοστασίου σε μια σύγχρονη, παραγωγική μονάδα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στους άμεσους στόχους της εταιρείας. Σήμερα η JTI έχει επενδύσει περισσότερα από 30 εκατ. δολάρια σε υποδομές και τεχνολογικό εξοπλισμό στο εργοστάσιο με αποτέλεσμα την εκτόξευση κατά 112% της παραγωγής τα ¾ της οποίας οδεύουν προς εξαγωγή σε 9 χώρες της Ε.Ε. Για το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα άλλωστε η εταιρεία συμπεριλήφθηκε το 2022 στους «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» αποσπώντας τα βραβεία «Επιχειρηματική Εξωστρέφεια» για την JTI και «Turnaround Business» ειδικά για τον μετασχηματισμό της ΣΕΚΑΠ.

Μαρία Ακριβού, δημοσιογράφος συντονίστρια εκδήλωσης
Μαρία Ακριβού, δημοσιογράφος συντονίστρια εκδήλωσης

Την υποστήριξή τους στην εταιρεία και τη νέα της επενδυτική δραστηριότητα εξέφρασαν ο κ. Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης και εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ο κ. Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ιδιαίτερα τιμητική για την JTI ήταν η παρουσία του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Nakayama Yasunori, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε με έμφαση την έμπρακτη εμπιστοσύνη που έχουν οι ιαπωνικές επιχειρήσεις στο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον μεταφέροντας την προθυμία τους για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ αναφέρθηκε στη σημασία των επενδύσεων του Ιαπωνικού Ομίλου στην Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή της ακριτικής Θράκης κάνοντας λόγο για έναν αξιόπιστο επενδυτή και ένα «υπόδειγμα που χρειάζεται η ελληνική βιομηχανία».

Βασίλης Βωβός, Executive Vice President CFO της JTI παγκοσμίως, Ράνια Τζίμα, δημοσιογράφος, Γεωργία Καρούντζου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της JTI Hellas
Βασίλης Βωβός, Executive Vice President CFO της JTI παγκοσμίως, Ράνια Τζίμα, δημοσιογράφος, Γεωργία Καρούντζου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της JTI Hellas

Την εκδήλωση χαιρέτισε με μήνυμά του ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, στην πρώτη του εμφάνιση με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδας (ΣΕΚΕ Α.Ε), επισημαίνοντας τη μακροχρόνια και στενή σχέση που διατηρεί η ΣΕΚΕ με την JTI εκφράζοντας μάλιστα την ικανοποίησή του για την περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο κ. Διονύσης Καλαματιανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Μιχάλης Κατρίνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Γιάννης Σαρακιώτης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ Α.Ε., κ. Αλέκος Κοντός.

ploom_0311

Το πάρτι στην Πέτρινη Αποθήκη στο Λιμάνι του Πειραιά

Δύο μέρες μετά την εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, ακολούθησε ένα εντυπωσιακό πάρτι στην «Πέτρινη Αποθήκη» στο Λιμάνι του Πειραιά. Το «παρών» έδωσαν υψηλόβαθμα στελέχη της JTI από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας αλλά και προσωπικότητες από το χώρο της μόδας, των ΜΜΕ και των social media.

Η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της JTI Hellas κ. Γεωργία Καρούντζου, άνοιξε το λαμπερό event καλωσορίζοντας τους καλεσμένους και τις καλεσμένες και έδωσε τη σκυτάλη στην παρουσιάστρια της βραδιάς, Βίκυ Καγιά, η οποία έκανε μια ξεχωριστή παρουσίαση του προϊόντος μιλώντας για την ποιότητα, την καινοτόμα τεχνολογία και τον κομψό σχεδιασμό του.

Βίκυ Καγιά
Βίκυ Καγιά

Η βραδιά έκρυβε πολλές εκπλήξεις μεταξύ των οποίων οι πρωτότυπες γευστικές δημιουργίες του Chef Δημήτρη Κατριβέση, με δημιουργική έμπνευση το Ploom, ένα μοναδικό fashion show υπό την επιμέλεια του fashion entrepreneur Τάσου Σοφρωνίου αλλά και το ξεχωριστό και πρωτοπόρο audio - light show, το πρώτο show με τη συγκεκριμένη τεχνολογία στην Ελλάδα που προβλήθηκε στο Πλοίο Liberty, προσελκύοντας τα βλέμματα και κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Σάκης Ρουβάς
Σάκης Ρουβάς

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το live του πιο δημοφιλούς Έλληνα showman, Σάκη Ρουβά, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ