Smart Life

Royal Canin: Πότε ενηλικιώνεται η γάτα σας και τι αλλάζει στη διατροφή της

Για την υγεία της γάτας σας

Μπεθ Τσαλίκη
Μπεθ Τσαλίκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γατάκι, μετάβαση στην ενηλικίωση

Royal Canin: Η ενηλικίωση της γάτας σας και η αλλαγή στην διατροφή της

Οι γάτες θεωρούνται ανεξάρτητα κατοικίδια, σε σχέση με τους σκύλους και επικρατεί η εσφαλμένη αντίληψη πως δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή από τους κηδεμόνες τους. Όμως είναι απαραίτητη η σωστή φροντίδα ιδιαίτερα όταν διανύουν μία μεταβατική περίοδο της ζωής τους. Ένας από τους παράγοντες που πρέπει να προσέξει κάθε κηδεμόνας, είναι τα στάδια ενηλικίωσης μιας γάτας σε συνδυασμό με τις διατροφικές ανάγκες ή τους κινδύνους που προκύπτουν από αυτά.

Τι διατροφή χρειάζεται το γατάκι σας;
Κάθε φορά που ένα γατάκι περνάει στο επόμενο στάδιο ζωής του, αλλάζουν και οι ανάγκες του οργανισμού του με αποτέλεσμα η φροντίδα και η τροφή που χρειάζεται να είναι διαφορετική. Μετά τις πρώτες 8-12 εβδομάδες ζωής, το γατάκι απογαλακτίζεται από τη μητέρα του. Από τους πρώτους 2 έως 3 μήνες και μέχρι τους 12 μήνες ζωής, χρειάζεται περισσότερη ενέργεια τόσο για την ανάπτυξη του οργανισμού, όσο και για να ανταπεξέλθει στην έντονη δραστηριότητα που χαρακτηρίζει αυτό το στάδιο ζωής.

Πότε ενηλικιώνεται η γάτα σας και τι αλλάζει στη διατροφή της

Τι γίνεται στην ενηλικίωση;
Η ενηλικίωση έρχεται περίπου στους 12 μήνες ζωής, όπου πλέον το γατάκι σας θεωρείται ενήλικο, όμως η ανάπτυξη μπορεί να συνεχιστεί και έως τους 18 μήνες σε ειδικές περιπτώσεις. Μία ενήλικη γάτα έχει διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από ένα γατάκι. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσαρμοστεί αναλόγως η ποσότητα τροφής της ώστε να μη γίνει υπέρβαρη, ενώ οι θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται να λαμβάνει είναι διαφορετικές σε σχέση με αυτές της τροφής για νεαρές γάτες.

 Φυσικά, κάθε γάτα είναι διαφορετική και τα στάδια ενηλικίωσης μπορούν να διαφέρουν καθώς και οι διατροφικές τους ανάγκες. Γι’ αυτό θα πρέπει να παρατηρείτε τη δική σας νεαρή γάτα, τη συμπεριφορά και την ανάπτυξή της σε συνεργασία με τον κτηνίατρό σας και να ακολουθείτε τις οδηγίες του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ