Smart Life

12 συνήθειες φροντίδας του δέρματος που βοηθούν στην ακμή

Συμβουλές φροντίδας που συνιστούν οι δερματολόγοι

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασπρόμαυρη φωτογραφία κοπέλας με ακμή
© Unsplash/ Matt Moloney

12 συμβουλές φροντίδας του δέρματος για θεραπεία της ακμής.

Συνήθως μιλάμε για ακμή εφήβων αλλά η ακμή μπορεί να εμφανιστεί και αργότερα, κατά την περίοδο της ενηλικίωσης, της εγκυμοσύνης και πριν και μετά την εμμηνόπαυση. Το δέρμα μπορεί να παρουσιάσει ήπια ακμή ή πιο σοβαρή. Για το θέμα της ακμής, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο για να διαγνώσει το είδος της και να σας συστήσει την κατάλληλη αγωγή. Όσες έχετε ακμή, μπορείτε ν΄ακολουθείτε τις παρακάτω συμβουλές φροντίδας που συνιστούν οι δερματολόγοι και βοηθούν στην θεραπεία της ακμής:

1. Κάνετε ντους δύο φορές την ημέρα και μετά από εφίδρωση. Πρέπει να πλένετε το δέρμα σας το συντομότερο δυνατό μετά την εφίδρωση, ειδικά όταν φοράτε καπέλο ή κράνος. Η εφίδρωση μπορεί να επιδεινώσει την ακμή.

2. Χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για να εφαρμόσετε ένα απαλό καθαριστικό, η χρήση πετσέτας ή σφουγγαριού μπορεί να ερεθίσει το δέρμα.

3. Αποφύγετε να τρίψετε το δέρμα σας, το τρίψιμο του δέρματός σας μπορεί να επιδεινώσει τα σημάδια ακμής.

4. Ξεπλένεστε πάντα με χλιαρό νερό

5. Λούζεστε τακτικά, καθημερινά εάν έχετε λιπαρά μαλλιά.

6. Κρατάτε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας γιατί μπορεί να προκαλέσετε εξάρσεις.

7. Φροντίζετε τα νύχια σας να είναι κοντά. 8. Αποφύγετε να πιέσετε ή να σκάσετε τα στίγματα της ακμής γιατί το δέρμα σας θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να καθαρίσει και ο κίνδυνος δημιουργίας ουλών αυξάνεται.

9. Μείνετε μακριά από τον ήλιο και το σολάριουμ. Το μαύρισμα βλάπτει το ακνεϊκό δέρμα σας. Επίσης, ορισμένα φάρμακα για την ακμή κάνουν το δέρμα πολύ ευαίσθητο στο υπεριώδες φως του ήλιου και των συσκευών μαυρίσματος. Μην ξεχνάτε ότι η χρήση σολάριουμ αυξάνει κατά 75% τον κίνδυνο για μελάνωμα.

10. Να είστε απαλοί με το δέρμα σας και να χρησιμοποιείτε ήπια προϊόντα, όπως αυτά που δεν περιέχουν αλκοόλ.

11. Αποφύγετε προϊόντα που ερεθίζουν το δέρμα σας (στυπτικά, τονωτικά, απολεπιστικά). Το ξηρό, ερεθισμένο δέρμα κάνει την ακμή να εμφανίζεται χειρότερη.

12. Χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης που είναι κατάλληλα για ακμή ή ακνεϊκό δέρμα:

Effaclar Duo (+) της La Roche Posay

Για λιπαρό δέρμα με σοβαρές ατέλειες και σημάδια ακμής η ενυδατική gel-κρέμα Effaclar Duo (+) της La Roche-Posay προσφέρει ολοκληρωμένη περιποίηση με ενισχυμένη αποτελεσματικότητα κατά των ατελειών, της υποτροπής τους και του επανασχηματισμού τους. Η μελέτη υπό δερματολογικό έλεγχο απέδειξε ότι με τη χρήση της Effaclar Duo (+) μέσα σε 12 ώρες το δέρμα είναι σημαντικά λιγότερο ερυθρό και με πιο λεία υφή.

Effaclar Mat της La Roche Posay

Για λιπαρό δέρμα με ορατούς διεσταλμένους πόρους και τάση γυαλάδας η ενυδατική, σμηγματορυθμιστική, κρέμα προσώπου Effaclar Mat της La Roche-Posay μειώνει την περίσσεια σμήγματος, χαρίζοντας ματ όψη μακράς διαρκείας στο δέρμα. Παράλληλα συσφίγγει τους πόρους με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο ορατοί.

Effaclar K (+) της La Roche Posay

Η Νο 1 φροντίδα ανανέωσης για λιπαρό και μικτό δέρμα με τάση εμφάνισης ατελειών (μαύρα στίγματα, ανομοιόμορφη υφή δέρματος, γυαλάδα) είναι η ενυδατική κρέμα Effaclar K (+) της La Roche-Posay. Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, το δέρμα εξυγιαίνεται και αποκτά αίσθηση φρεσκάδας που διαρκεί όλη την ημέρα. Μετά από ένα μήνα χρήσης της Effaclar K (+), το δέρμα μεταμορφώνεται: η υφή του δέρματος λειαίνεται, οι ατέλειες εξασθενούν, οι πόροι αποφράσσονται και η γυαλάδα ρυθμίζεται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ