Smart Life

50 χρόνια ΑΒ Ψυχικού: ανακαινίστηκε κι έχει αλλάξει τα πάντα!

Όλα τα καινούργια που ανακαλύψαμε στη βόλτα μας

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η La  Fromagerie στο ανακαινισμένο κατάστημα του ΑΒ Ψυχικού
Η La Fromagerie στο ανακαινισμένο κατάστημα του ΑΒ Ψυχικού

ΑΒ Ψυχικού: Το πρώτο super market της ΑΒ Βασιλόπουλος γιορτάζει τα 50 του χρόνια με μια ριζική ανακαίνιση!

Ψωνίζω στον ΑΒ Βασιλόπουλο σχεδόν όλη μου τη ζωή. Ακόμα θυμάμαι όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην περιοχή μας, στο Ελληνικό, κάπου εκεί στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Ήμουν 8 χρονών και η βόλτα στο σούπερ μάρκετ ήταν μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής! Εκείνη την περίοδο όλη η γειτονιά μιλούσε για το καινούργιο σούπερ μάρκετ και όταν πια άνοιξε ήταν πράγματι εντυπωσιακό. Το μέγεθός του, η ποικιλία του (μπορούσες να βρεις ακόμα και παιχνίδια!), οι αχανείς διάδρομοί του! Δεν είχαμε ξαναδεί τίποτα παρόμοιο… Εγώ και ο αδερφός μου περιμέναμε το Σάββατο (ημέρα ορισμένη για τα ψώνια της εβδομάδας) με τεράστια ανυπομονησία, λες και πηγαίναμε εκδρομή!

Μετά από τόσα χρόνια, είχα σχεδόν ξεχάσει εκείνη τη γλυκιά προσμονή του Σαββάτου. Μέχρι που η ίδια παιδική έξαψη με βρήκε ξανά, αυτή τη φορά μπαίνοντας στο σούπερ μάρκετ της καινούργιας μου γειτονιάς. Μετακομίζοντας στο Ψυχικό πριν δυο χρόνια, υπήρξε μεγάλη ανακούφιση το γεγονός ότι το νέο μου σπίτι βρίσκεται πολύ κοντά στο ΑΒ Ψυχικού (το οποίο μάλιστα υπήρξε και το πρώτο super market της ΑΒ Βασιλόπουλος). Ήξερα ότι πραγματοποιούσε μια μεγάλη ανακαίνιση για να γιορτάσει, όπως έμαθα, τα 50 χρόνια λειτουργίας του, αλλά το πόσο μεγάλη ούτε καν το φανταζόμουν, μέχρι που το είδα με τα μάτια μου! Στην ουσία, έχουν αλλάξει τα πάντα… προς το καλύτερο!

Αρχικά, στην είσοδο σε καλωσορίζει η νέα γωνιά Grab &Go με διάφορα σνακς, λαχταριστά σάντουιτς, έτοιμα γεύματα, καφέ, φυσικούς χυμούς και smoothies που ετοιμάζονται επί τόπου. Είναι πολύ βολικό αν βιάζεσαι και ψάχνεις κάτι νόστιμο για να χορτάσεις ή αν λαχταράς έναν καλοφτιαγμένο καφέ.

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά στο ισόγειο του ΑΒ Ψυχικού
Φρέσκα φρούτα και λαχανικά στο ισόγειο του ΑΒ Ψυχικού

Προχωρώντας στο ισόγειο συναντάς ένα τεράστιο section με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, εκλεκτά κρεατικά, ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά και φυσικά –ο προσωπικός μου παράδεισος- το τμήμα των αλλαντικών και των τυριών που διαθέτει μια τεράστια ποικιλία. Αν βέβαια, αναζητάς το κάτι παραπάνω, θα λατρέψεις τη νέα La Fromagerie! Εδώ σε περιμένει μια εξαιρετική συλλογή από εξαιρετικά σπάνια τυριά, κυρίως μικρών τυροκομείων από την Ελλάδα, αλλά και από όλο τον κόσμο. Αν έχεις απορίες, απλά ρώτα το εξειδικευμένο προσωπικό του ΑΒ Ψυχικού. Άλλωστε, είναι εδώ για να σε μυήσει στον μαγικό κόσμο της τυροκομίας και να σου μάθει τους ιδανικούς συνδυασμούς για κάθε τυρί. Πιθανότατα ξέρεις ήδη, βέβαια, ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συνοδεύσεις το σπάνιο τυρί σου είναι ένα καλό κρασί. Θα το βρεις στο -1 του καταστήματος, στην περίφημη Κάβα ΑΒ, γεμάτη με βραβευμένες ετικέτες του διεθνή αμπελώνα, αλλά και με μια σειρά εκλεκτών οίνων από επιλεγμένα οινοποιία της χώρας μας.

Ακριβώς δίπλα στη La Fromagerie, οι λάτρεις του sushi με μεγάλη ευχαρίστηση θα βρουν το Sushi Bar, που παρασκευάζει απολαυστικό sushi μπροστά στα μάτια σου. Η δική μου, όμως, αγαπημένη γωνιά στο ανακαινισμένο ΑΒ Ψυχικού είναι η Armonia. Στο -1 ένας τεράστιος χώρος αφιερώνεται σε όσους έχουν βάλει την υγιεινή διατροφή στη ζωή τους: βιολογικά προϊόντα, προϊόντα ειδικής διατροφής, vegan προϊόντα και προϊόντα χωρίς γλουτένη, με χαμηλά λιπαρά, με υψηλή πρωτεΐνη, χωρίς ζάχαρη… απλά δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις αυτό που ψάχνεις! Επίσης, για φυτικά καλλυντικά και προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, δεν έχεις παρά να ανέβεις στον πρώτο όροφο.

Η Armonia, η γωνιά με όλα τα βιολογικά και υγιεινά προϊόντα που μπορείς να φανταστείς...
Η Armonia, η γωνιά με όλα τα βιολογικά και υγιεινά προϊόντα που μπορείς να φανταστείς...

Τέλος, να σας πω ότι χάρη στις νέες ψηφιακές υπηρεσίες, ολοκλήρωσα τα ψώνια μου πιο γρήγορα από ποτέ… Με τον μηχανισμό για σειρά προτεραιότητας που βρήκα στα ψηφιακά κιόσκια, δεν χρειάστηκε να περιμένω στην ουρά για τα τυριά, τα αλλαντικά, το κρέας και τα ψάρια που ήθελα να πάρω. Στις ψηφιακές οθόνες χάζεψα όλες τις νέες προσφορές, ενώ στα αυτόματα ταμεία, ολοκλήρωσα τις αγορές μου, χωρίς να καθυστερήσω ούτε λεπτό! Νομίζω ότι ακόμα κι αν στο μέλλον αλλάξω πάλι γειτονιά, αυτό το super market δεν το αλλάζω με τίποτα!

Ζήσε την εμπειρία στο ΑΒ Ψυχικού, Λεωφόρος Κηφισίας 228, Νέο Ψυχικό, και μάθε περισσότερα εδώ.

Ανακάλυψέ το φρέσκο, ανακαινισμένο κατάστημα ΑΒ Ψυχικού και ψηφιακά με «ξεναγό» τον Γιώργο Λιανό και τους «ειδικούς», όπως τον cheese expert Bασίλη Γκαγκαστάθη, τον sommelier Γιώργο Κολοβέντζο και τη διατροφολόγο Κατερίνα Βλάχου!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ