garmin.jpg
Smart Life

Garmin Pay: Κάνε το ρολόι σου, πορτοφόλι με μια εφαρμογή

Πληρωμές απευθείας από τον καρπό σου και η προπόνηση για τον Μαραθώνιο γίνεται πιο εύκολη από ποτέ
328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Νέος πρωτοποριακός τρόπος για πληρωμές μέσω smartwatch

Δεν έχουν μείνει παρά λίγοι μήνες για να μπούμε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα και γύρω μας βλέπουμε παντού αλλαγές. Η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι παρούσα και η ταχύτητα είναι το χαρακτηριστικό των καιρών μας. Όλοι μας θέλουμε να κινούμαστε όλο και πιο γρήγορα και να τελειώνουμε με τις υποχρεώσεις μας το συντομότερο. Είναι όμως και η ίδια εποχή που η ανάγκη να αφήσουμε τις έγνοιες μας πίσω έστω και για λίγο γίνεται όλο και πιο έντονη. Η ίδια που μια στιγμή χαλάρωσης όπως η καθημερινή προπόνηση θέλουμε να είναι πιο απλή από ποτέ.

 

Social Media, κινητά τηλέφωνα και λογαριασμοί κρίνουν αυτό πάντα ή σχεδόν πάντα αδύνατο, αφού οι υποχρεώσεις και τα stories «τρέχουν» από μαζί μας όπου και αν πάμε. Όμως σιγά-σιγά η ανάγκη να μείνουμε με όσο το δυνατόν λιγότερα gadget πάνω μας, γίνεται πιο συχνή. Οι καινοτόμες ιδέες στις διαδικασίες πληρωμής τα τελευταία χρόνια βρήκαν χώρο και η Alpha Bank τα τελευταία με το my Alpha wallet, το πρώτο ηλεκτρονικό πορτοφόλι για πληρωμές μέσω smartphone έδωσε λύση στους κατόχους της κάρτας της για άμεσες πληρωμές. Το ελληνικό κοινό είχε αγκαλιάσει την κίνηση αυτή, όμως σήμερα το επόμενο βήμα είναι εδώ.

drymonakos_me_karta_46x50cm_rgb.jpg

Δίνοντας έμφαση τόσο στην αμεσότητα των πληρωμών, όσο και στην ασφάλεια με την τελευταία τεχνολογία των διεθνών Οργανισμών καρτών (Tokenization Serices), η Alpha Bank εγκαινιάζει έναν νέο τρόπο ανέπαφων πληρωμών, αυτήν την φορά μέσω smartwatch. Ναι, πλέον μόνο φορώντας το ρολόι σου θα μπορείς να κάνεις τις συναλλαγές σου και να είσαι ασφαλής. Το Garmin Pay που φέρνει η Alpha Bank αποτελεί τον πλέον εξελιγμένο τρόπο πληρωμών καθώς δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους χρεωστικών και πιστωτικών καρτών Alpha Bank Visa να πραγματοποιούν εύκολα και με ασφάλεια, ανέπαφες πληρωμές σε contactless τερματικά POS, απλώς φορώντας ένα «έξυπνο» ρολόι Garmin.

drymonakos_me_karta_46x50cm_rgb.jpg

Κάντε το εικόνα. Πας για τρέξιμο και δεν χρειάζεται καν να πάρεις όχι το πορτοφόλι, αλλά ούτε καν το κινητό. Το «έξυπνο ρολόι» Garmin και η εφαρμογή που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο φετινό Spetsathlon δίνει την ευκαιρία με έναν πολύ απλό τρόπο να ολοκληρώθεί κάθε συναλλαγή. Δεν χρειάζεται να κουβαλάς πορτοφόλι, αφού στην ουσία το έχεις στον καρπό σου. Όμως, με το Garmin Pay δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το που άφησες το πορτοφόλι ή αν σου έπεσαν τα ψιλά με το που κάθησες. Όλα θα βρίσκονται στον καρπό σου και μόνο εσύ θα μπορείς να το ελέγχεις, άμεσα.

Μέσα σε 5 βήματα παίρνεις το έλεγχο στα χέρια σου και το πιο σύγχρονο τεχνολογικό trend βρίσκει εφαρμογή πάνω σου. Η νέα εποχή των πληρωμών είναι εδώ και η Alpha Bank δηλώνει «παρών». Πώς όμως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Garmin Pay; Αφού προμηθευτείς το smartwatch σου και κατεβάσεις την εφαρμογή, τα πράγματα γίνονται πολύ απλά.

  1. Από το μενού της εφαρμογής Garmin Connect επιλέγεις «Συσκευές Garmin» (Garmin Devices)
  2. Επιλέγεις το ρολόι Garmin που θέλετε να ενεργοποιήσεις την κάρτασας και στην συνέχεια επιλέξτε «Garmin Pay»
  3. Πατάς «Δημιουργία Πορτοφολιού» (Create Your Wallet) - θα σου ζητηθεί να δημιουργήσεις 4-ψήφιο κωδικό πρόσβασης (4-digit Passcode), ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί κατά τις αγορές σου.
  4. Επιλέγεις το εικονίδιο προσθήκης κάρτας πάνω δεξιά & εγγράφεις στην υπηρεσία τις κάρτες σου Visa της Alpha Bank (πιστωτικές ή χρεωστικές) ακολουθώντας τις οδηγίες της εφαρμογής. 
  5. Για τη δική σου ασφάλεια, θα εμφανιστεί μήνυμα ζητώντας σας να αποδεχθείς αποστολή SMS από την Τράπεζα στο κινητό σου τηλέφωνο, προκειμένου να λάβεις τον 6ψηφιο κωδικό ενεργοποίησης (OTP) της Alpha Bank κάρτα σου στην εφαρμογή Garmin Pay.

Η προπόνηση για τον Μαραθώνιο ή μια απλή επίσκεψη στο γυμναστήριο δεν ήταν ποτέ τόσο άνετη. Toν πιο σύγχρονο τρόπο πληρωμών μέσω smartwatch, το Garmin Pay, διαθέτει πρώτη η Alpha Bank στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό. Η νέα καινοτομία στον χώρο των πληρωμών πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Garmin και έρχεται σε συνέχεια του my Alpha Wallet, του πρώτου ηλεκτρονικού πορτοφολιού για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Περισσότερες πληροφορίες για το Garmin Pay είναι διαθέσιμες εδώ.

Δειτε περισσοτερα