- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μάθε πώς θα σερβίρεις σωστά την μπύρα
Κι ίσως βρεθείς στον επόμενο Εθνικό Τελικό Heineken Star Serve
Το σερβίρισμα της μπύρας δεν είναι απλή δουλειά, αλλά τέχνη. Χρειάζεται να ακολουθήσεις πέντε βασικά βήματα που εξασφαλίζουν το τέλειο αποτέλεσμα:
1. Ξέβγαλμα
Ξεβγάζουμε καλά το ποτήρι της μπύρας, στραγγίζουμε εντελώς το νερό και τσεκάρουμε ότι είναι καθαρό.
2. Γέμισμα
Κρατώντας το ποτήρι σε γωνία 45°, αρχίζουμε το γέμισμα φέρνοντάς το σταδιακά σε ευθεία θέση.
3. Κόψιμο αφρού
Αφαιρούμε τον αφρό που περισσεύει από το ποτήρι με το ειδικό αξεσουάρ, το οποίο κρατάμε επίσης σε γωνία 45°.
4. Έλεγχος
Πριν σερβίρεις τη μπύρα, την αφήνεις να «ηρεμήσει» λίγο, ώστε η γραμμή του αφρού να ακουμπάει στην ευθεία πλευρά του αστεριού.
5. Σερβίρισμα
Την προσφέρεις πάντα κρατώντας το ποτήρι χαμηλά, σε σουβέρ της heineken και με την πλευρά του ποτηριού που έχει το logo να κοιτάζει τον πελάτη.
Τα πέντε βήματα έρχονται μέσα από το Star Serve, ένα παγκόσμιο πρόγραμμα ποιότητας της Heineken, το οποίο υλοποιείται από εξειδικευμένους Draught Masters. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 450 καταστήματα και περισσότεροι από 2.500 bartenders & bar staff. Και επιτέλους έφτασε η στιγμή που θα αναδειχθεί ο καλύτερος Draught Master στον 1ο Εθνικό Τελικό Heineken Star Serve, ο οποίος θα διεξαχθεί φέτος στις 11/02/2017 στα πλαίσια της έκθεσης HORECA.
#sterserve #heinekengr