Market

Γλωσσάρι γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων

Εδώ θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα προϊόντα Κωσταρέλου

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_mg_2401.jpg

ΦΕΤΑ
Μία συνταγή που κρατάει τρεις γενιές, με γάλα από επιλεγμένα κοπάδια αιγοπροβάτων ελευθέρας βοσκής, μοναδική ωρίμανση από 4 έως 12 μήνες σε παραδοσιακά ξύλινα βαρέλια οξιάς και χειροποίητη πυτιά, η φέτα των προϊόντων Κωσταρέλος, αποκτά μια ιδιαίτερη γεύση με πολλές διαστάσεις και αρωματική παλέτα. Με γεύση, υφή και άρωμα που ποικίλλει ανάλογα με τον χρόνο ωρίμανσης, αποτελεί την επιτομή της παραδοσιακής τυροκόμησης. Η σκληρή φέτα είναι μεστή και στιβαρή, με γεμάτη γεύση και έντονη επίγευση. Η μέτρια φέτα είναι πιο ήπια στη γεύση, ενώ η μαλακή φέτα, βουτυράτη και δροσερή, διατηρεί το ιδιαίτερα έντονο άρωμά της.

ΑΨΑΚΙ
Ένα ιδιαίτερο τυρί που θα βρείτε μόνο στο τυροκομείο Κωσταρέλου. Το αψάκι είναι ένα σκληρό τυρί με ασπρο-κίτρινο χρώμα που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα. Το γάλα έχει έντονη παρουσία στο τυρί αυτό, ενώ είναι αρκετά πικάντικο και αρωματικό, με έντονη επίγευση που διαρκεί. Συνοδεύει ιδανικά τη μαγειρική στην κουζίνα, προσδίδοντας αλμυράδα και ισορροπία σε κάθε συνταγή.

80-years-ostarelou-logo.jpg

ΜΕΛΙΠΑΣΤΟ
Το Μελίπαστο φτιάχνεται με συνταγή από το Ρουσσοπούλι της Λήμνου. Πρόκειται για μικρά κεφαλάκια τυριού από αιγοπρόβειο γάλα με γήινη, μεστή γεύση γάλακτος και ξηρών καρπών
και μέτρια προς σκληρή υφή. Το μελίπαστο είναι ιδανικό για σαγανάκι, αλλά και ως γευστικό
συμπλήρωμα σε ποικιλία τυριών.

ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ
Ένα μαλακό, κρεμώδες τυρί, φτιαγμένο από 100% κατσικίσιο γάλα, το τσαλαφούτι έχει 10% λιπαρά και θυμίζει ένα συνδυασμό από γιαούρτι, κρέμα και βούτυρο. Έχει πυκνή, βελούδινη υφή με μεστή, γεμάτη γεύση και απαλή επίγευση που αναδεικνύει το κατσικίσιο γάλα.

ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Με μαλακή γεύση και γλυκιά, απαλή υφή, το ανθότυρο φέρει τη χαρακτηριστικά βουτυράτη γεύση του γάλακτος. Μέσα στα παραδοσιακά καλαθάκια, είναι τόσο φρέσκο που μπορεί να φτάσει στα χέρια σας ακόμη και ζεστό.

ΠΙΝΑΚΩΤΥΡΙ
Μια μοναδική συνταγή του Τυροκομείου, το εκλεκτό αυτό ημίσκληρο τυρί σε μπαστούνι είναι φτιαγμένο από κατσικίσιο και πρόβειο γάλα. Μπορείτε να απολαύσετε τις φρουτώδεις νότες του, κόβοντάς το σε κύβους σε φρέσκες σαλάτες, ενώ οι λιωμένες φέτες του σε τοστ αναδεικνύουν μια απαλότερη αλλά γεμάτη γεύση.

_mg_2854.jpg

ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
Φτιαγμένο αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα, το σκληρό αυτό τυρί με το κιτρινωπό χρώμα
έχει πικάντικη γεύση και σκληρή υφή. Το πλούσιο άρωμά του, με νότες ξηρών καρπών και γρασιδιού, φέρνει μνήμες από το παλιό κεφαλοτύρι των παππούδων.

ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ
Το παλαιωμένο κεφαλοτύρι, φτιαγμένο και αυτό από αιγοπρόβειο γάλα, ωριμάζει για τουλάχιστον 12 μήνες. Η παλαίωσή του αυτή προσδίδει μεστή, πολύπλοκη γεύση και πλούσιο άρωμα, δίνοντας υψηλής έντασης επίγευση και διάρκεια.

ΓΡΑΒΙΕΡΑΚΙ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ
Το μικρό αυτό κεφαλάκι τυριού (περίπου 2 κιλά) από αιγοπρόβειο γάλα, έχει παλαιώσει για 12 μήνες για να αποκτήσει την πολύ χαρακτηριστική πικάντικη γεύση και το πλούσιο άρωμά του. Ένα μέτριο προς σκληρό τυρί, αλλά με εκπληκτικά βουτυράτη υφή, φέρνει μαζί του όλη την αρωματική παλέτα της μακράς ωρίμανσής του με νότες από ξηρούς καρπούς και καραμέλα.

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΑ
Η κατσικίσια γραβιέρα είναι ένα προϊόν με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το επιλεγμένο κατσικίσιο γάλα δίνει όλη του την ένταση στο βουτυράτο αυτό τυρί. Με απαλό χρώμα, συμπαγή υφή, πλούσιο σώμα και επίγευση που διαρκεί, η κατσικίσια γραβιέρα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα τυριά του τυροκομείου.

ΓΡΑΒΙΕΡΑ
Η γραβιέρα, φτιαγμένη αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα, έχει πλούσια και ελαφρώς
πικάντικη γεύση. Ένα σκληρό τυρί με χρυσοκίτρινες αποχρώσεις και έντονο άρωμα.

ΚΡΕΜΑ & ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Δροσερή, γεμάτη αρώματα, με ντελικάτη γεύση, μια απολαυστική εμπειρία που στηρίζεται
στη φρεσκάδα του πρόβειου και του κατσικίσιου γάλακτος.

ΡΥΖΟΓΑΛΟ
Μια πεντανόστιμη συνταγή της οικογένειας Κωσταρέλου. Οι κόκκοι ρυζιού τυλίγονται γύρω από μια απαλή αρωματική κρέμα, με διακριτική παρουσία του αιγοπρόβειου γάλακτος.

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
Τα γιαούρτια είναι από φρέσκο γάλα (κατσικίσιο, πρόβειο ή αιγοπρόβειο) και στραγγίζουν
φυσικά σε βαμβακερές λευκές σακούλες. Πήζοντας με τον παραδοσιακό τρόπο, αποκτούν την πυκνή και κρεμώδη υφή, καθώς και την πλούσια γεύση τους.
Το γιαούρτι με 2% λιπαρά φτιάχνεται από αποβουτυρωμένο πρόβειο και κατσικίσιο γάλα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ