- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Γένοβα: Κατέρρευσε γέφυρα σε αυτοκινητόδρομο - 35 νεκροί (εικόνες, video)
Άνθρωποι και αυτοκίνητα κάτω από τα συντρίμμια - Συνεχής ενημέρωση
(UPD 18:37) Τραγωδία από την κατάρρευση οδογέφυρας στον αυτοκινητόδρομο A 10, λίγο έξω από την Γένοβα, σήμερα το πρωί. Η άσφαλτος υποχώρησε σε συνολικό μήκος 150 έως 200 μέτρων καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που ήταν πάνω στην γέφυρα από ύψος 50 μέτρων.
Σύμφωνα με πηγές από την ιταλική πυροσβεστική, ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα ανήλθε σε 35, μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ.
Ο υπουργός Εσωτερικών κι αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι περίπου 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και υπάρχουν πολλοί σοβαρά τραυματίες από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα, καταγγέλλοντας μια «απαράδεκτη καταστροφή».
Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης της Λιγουρίας Τζιοβάνι Τότι προειδοποίησε ότι ο αριθμός των 22 νεκρών σίγουρα θα αυξηθεί «σημαντικά».
«Ευχαριστώ τους πυροσβέστες, τους επαγγελματίες διασώστες και τους εθελοντές που επιχειρούν στο σημείο από το πρώτο λεπτό και παραμένουν εκεί σκάβοντας και σώζοντας ζωές. Δυστυχώς, υπάρχουν 30 επιβεβαιωμένοι νεκροί και πολλοί σοβαρά τραυματίες» δήλωσε ο Σαλβίνι σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από την Κατάνια, στη Σικελία.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «δεσμεύεται ενώπιον των Ιταλών να φθάσει έως το τέλος για να καθοριστούν οι ευθύνες της απαράδεκτης καταστροφής διότι δεν είναι δυνατό να εργάζεται κανείς και να πεθαίνει με αυτόν τον τρόπο εν έτη 2018».
«Από αυτήν τη γέφυρα έχω περάσει εκατοντάδες φορές, θα κάνω τα πάντα για να έχουμε στα χέρια μας τα ονόματα των υπεύθυνων. Είναι απαράδεκτο να πεθαίνει κανείς με αυτόν τον τρόπο στην Ιταλία» υπογράμμισε ο Σαλβίνι.
Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους νεκρούς φέρεται να είναι και ένα παιδί.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την κατάρρευση καταπλακώθηκαν δέκα αυτοκίνητα και πέντε φορτηγά. Στην περιοχή υπάρχουν και σπίτια, που μπορεί να υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia πως είδε «οκτώ ή εννέα» οχήματα πάνω στη γέφυρα την ώρα που αυτή κατέρρεε και έκανε λόγο για «σκηνή από την Αποκάλυψη».
Οχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας έσπευσαν στο σημείο του τραγικού συμβάντος. Καραμπινιέροι, αστυνομικοί, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και πυροσβέστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί.
«Μια τεράστια τραγωδία» μοιάζει να είναι η κατάρρευση της οδογέφυρας κοντά στη Γένοβα, δήλωσε ο ιταλός υπουργός Μεταφορών.
Το ΑΝSA αναφέρει ότι η κατάρρευση φέρεται να προκλήθηκε από δομική αδυναμία, άλλη πιθανή αιτία μπορεί να είναι και η ισχυρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή. Η οδογέφυρα κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960 και το 2016 πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακατασκευής.
Βίντεο που ανάρτησε η τοπική αστυνομία στο Twitter δείχνει κομμάτια της γέφυρας να πέφτουν στο νερό.
#14agosto il video del crollo di #PonteMorandi a #Genova Polcevera Morandi@VAIstradeanas @DPCgov @emergenzavvf @Viminale @ComunediGenova @StradeAnas pic.twitter.com/9viaWCfAcu
— Polizia di Stato (@poliziadistato) August 14, 2018
Pelle d'oca che non se ne va. Com'è successo? Siamo praticamente gli unici che pagano l'autostrada in tutta Europa, quella di Genova è una delle più care e cadono i ponti? Ma di cosa stiamo parlando? #PonteMorandi pic.twitter.com/SRPJInzfix
— DCB (@DoraliceBosio) August 14, 2018
Questo vedo da casa mia.
— Riccardo Gazzaniga (@ricgazza) August 14, 2018
Una scena terrificante, insopportabile.#Genova pic.twitter.com/Ry3bdyaO7W
Última hora 12.59 h: El pont d’una autopista de Gènova, a Itàlia, s’ha esfondrat. S’investiga si hi ha vehicles que han caigut al buit. pic.twitter.com/QKYWO8soCu
— Sergi Maraña (@SergiMaranya) August 14, 2018
«Θα πληρώσουν μέχρις ενός»
«Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν γίνει εργασίες συντήρησης, αλλά αυτό δεν μπορεί να ευσταθεί… Τέτοιες τραγωδίες δεν μπορούν να συμβαίνουν σε μια πολιτισμένη χώρα όπως η Ιταλία. Η συντήρηση αποτελεί προτεραιότητα, και όλοι οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν μέχρις ενός» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, την ώρα της τραγωδίας ομάδα τεχνικών της εταιρείας διαχείρισης της γέφυρας (Autostrade per l'Italia) εκτελούσε έργα συντήρησης.
Ντι Μάιο: Πρόκειται για τεράστια τραγωδία
«Πρόκειται για τεράστια τραγωδία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο αναφερόμενος στην κατάρρευση της γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο Α 10 της Γένοβας.
«Μεταβαίνω άμεσα στην περιοχή αυτή. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούμε, με ειλικρίνεια, κοντά στις οικογένειες των θυμάτων», πρόσθεσε.
Παράλληλα θα μεταβεί στην Γένοβα και ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ενώ αύριο θα επισκεφθεί το σημείο της κατάρρευσης και ο υπουργός Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.