- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Προς κυβέρνηση Κινήματος 5 Αστέρων και Λέγκας του Βορρά στην Ιταλία
Ζήτησαν από τον Ματαρέλα περιθώριο 24 ωρών για φθάσουν σε συμφωνία
Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα δώσει χρονικό περιθώριο στη Λέγκα και στο Κίνημα των 5 Αστέρων για να φθάσουν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού τερματίζοντας το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα εννέα εβδομάδες μετά τις βουλευτικές εκλογές, έγινε γνωστό από πηγή της ιταλικής προεδρίας.
Οι δύο πλευρές, οι οποίες είναι αντίθετες με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν διατυπώσει προεκλογικά εξαγγελίες που θα κοστίσουν δισεκατομμύρια ευρώ εάν εφαρμοσθούν, ζήτησαν από τον Σέρτζιο Ματαρέλα περιθώριο 24 ωρών για να εξετάσουν εάν μπορούν να φθάσουν σε συμφωνία.
Πηγή του Κινήματος των 5 Αστέρων δήλωσε το πρακτορείο Reuters ότι πιστεύει πως θα χρειασθούν μερικές ημέρες για να υπάρξει συμφωνία.
Η Ιταλία έχει περιέλθει σε πολιτικό κενό έπειτα από τις εκλογές της 4ης Μαρτίου κατά τις οποίες ο κεντροδεξιός συνασπισμός , στον οποίο συμμετέχει η αντιμεταναστευτική Λέγκα, εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών του ιταλικού κοινοβουλίου, ενώ το Κίνημα των 5 Αστέρων αναδείχθηκε πρώτο κόμμα.
Το Κίνημα των 5 Αστέρων διακήρυσσε επί σειρά εβδομάδων ότι είναι έτοιμο να σχηματίσει κυβέρνηση με την Λέγκα, όχι όμως και με τον εκλογικό της σύμμαχο, τη Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Χωρίς να δεχθεί το βέτο του Κινήματος, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έδωσε τελικά χθες το βράδυ το πράσινο φως στην Λέγκα να συνεργασθεί με το Κίνημα των 5 Αστέρων. Ακόμη όμως και με την άρση αυτού του εμποδίου, οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στην Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και το Κίνημα των 5 Αστέρων του Λουίτζι ντι Μάιο δεν θα είναι εύκολες.
Το Κίνημα των 5 Αστέρων έχει την υποστήριξη του φτωχού νότου της Ιταλίας, ενώ η εκλογική βάση της Λέγκα επικεντρώνεται στον πλούσιο βορρά. Το Κίνημα των 5 Αστέρων θέλει να εισαγάγει γενναιόδωρες κοινωνικές παροχές, ενώ η Λέγκα επιδιώκει την περικοπή των φόρων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.