Κοσμος

Ιταλία: Ο Σαλβίνι ζήτησε περισσότερο χρόνο για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
salvini.jpg
EPA/QUIRINALE PRESS OFFICE/PAOLO GIA HANDOUT

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, ολοκλήρωσε την συνάντησή του με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα.

«Εργαζόμαστε για να φτιάξουμε μια σοβαρή και σταθερή κυβέρνηση, αλλά χρειαζόμαστε ακόμη χρόνο για το αποτέλεσμα», τόνισε. «Καταβάλλουμε μια τεράστια προσπάθεια», πρόσθεσε, «και συζητάμε για το ποία θα πρέπει να είναι η μελλοντική Ιταλία». "Θα κυβερνήσουμε μόνον αν μπορούμε να αλλάξουμε την Ιταλία", υπογράμμισε παράλληλα.

Επανάλαβε, δε, ότι θεωρεί κύριας σημασίας την αλλαγή του νόμου για την συντάξιμη ηλικία, για το μεταναστευτικό και την αποφυγή αύξησης του ΦΠΑ και ότι οι θέσεις των δυο πολιτικών δυνάμεων, στα θέματα αυτά, δεν ταυτίζονται απόλυτα. Επέμεινε, επίσης, ότι κύριο αντικείμενο της διαπραγμάτευσης «πρέπει να είναι και η νέα στάση της Ιταλίας στην Ευρώπη».

«Ζητήσαμε μια μικρή αναβολή, για να δούμε αν μπορούμε να φτάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα», τόνισε ο γραμματέας της Λέγκα. Ο οποίος δεν έκρυψε, όμως, ότι «με την πάροδο των ωρών, η αμοιβαία εκτίμηση, ανάμεσα στον ίδιο και στον Ντι Μάιο, αυξάνεται».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ