- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Κιμ στέλνει αθλητές και οπαδούς στους Χειμερινούς της Νότιας Κορέας
Ξαφνικά κλίμα διαλόγου και συνεννόησης στην Κορεατική
Η Βόρεια Κορέα πρότεινε να στείλει μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα, στις πρώτες επίσημες συνομιλίες μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και της Σεούλ έπειτα από δύο και πλέον χρόνια, γνωστοποίησε η νοτιοκορεατική κυβέρνηση.
«Η βορειοκορεατική πλευρά πρότεινε να στείλει μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου, στελέχη της εθνικής ολυμπιακής επιτροπής, εκλέκτορες, αθλητές, φιλάθλους, καλλιτέχνες, παρατηρητές, μια ομάδα επίδειξης ταεκβοντό και δημοσιογράφους» στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Πιοντσάν τον Φεβρουάριο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Τσουν Χε Σουνγκ.
Από την πλευρά της, η Σεούλ πρότεινε να υπάρξει διάλογος μεταξύ αξιωματικών των ένοπλων δυνάμεων των δύο κρατών για να αποκλιμακωθεί η ένταση στην κορεατική χερσόνησο, καθώς και να γίνουν συναντήσεις μεταξύ μελών των ίδιων οικογενειών που ζουν χωρισμένες στα δύο κράτη ενόψει του σεληνιακού νέου έτους τον Φεβρουάριο, ανέφερε ο Τσουν.
Η Νότια Κορέα πρότεινε ακόμη οι αθλητές της Βόρειας και της Νότιας Κορέας να παρελάσουν μαζί στις τελετές έναρξης και λήξης των αγώνων και να επιδοθούν σε κοινές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των αγώνων, είπε ο ίδιος.
Συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συνομιλίες απεσταλμένων της Βόρειας Κορέας και της Νότιας Κορέας. Είναι οι πρώτες τους επίσημες συνομιλίες έπειτα από δύο και πλέον χρόνια, όπως γνωστοποίησε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενοποίησης.
Οι συνομιλίες, οι οποίες διεξάγονται στην Πανμουντζόμ, στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη η οποία χωρίζει τη χερσόνησο, άρχισαν στις 10:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) με μια εισήγηση της νοτιοκορεατικής αντιπροσωπείας, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου απευθυνόμενος σε εκπροσώπους του Τύπου.
Προσερχόμενος στις συνομιλίες, ο Ρι Σον Γκουόν, ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Ειρηνική Επανένωση της Πατρίδας της Βόρειας Κορέας κι επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Πιονγκγιάνγκ, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.
«Σήμερα, η Βόρεια και η Νότια Κορέα θα διεξαγάγουν διαπραγματεύσεις με σοβαρό και ειλικρινή τρόπο. Θα πάνε καλά», δήλωσε σε δημοσιογράφους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΗΠΑ έπληξαν σε δέκα ημέρες πάνω από 5.000 στόχους
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ποιες είναι οι επιλογές που εξετάζουν οι ΗΠΑ
Ο 56χρονος νέος ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια εμφάνιση ή ομιλία
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.