Αθλητισμος

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ενώνουν Βόρεια και Νότια Κορέα;

Συνομιλίες για να περάσουν Βοειοκορεάτες αθλητές στο Νότο και να πάρουν μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tmp_mintk9_533be010f8e5f030_gettyimages-870066946.jpg

Άρχισαν πριν από λίγο συνομιλίες ανάμεσα στην Βόρεια και στη Νότια Κορέα με στόχο να πάρουν μέρος οι Βορειοκορεάτες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν τον ερχόμενο μήνα. Ήδη η Νότια Κορέα δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο προσωρινής άρσης των κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας, αν χρειαστεί, για να διευκολύνει την επίσκεψη των αθλητών.

Όπως είναι γνωστό έχει απαγορεύσει μονομερώς σε πολλούς Βορειοκορεάτες αξιωματούχους να μπαίνουν στη χώρα αντιδρώντας στις πυρηνικές και βαλλιστικές δοκιμές.

«Αν η Σεούλ χρειαστεί να κάνει "προγενέστερα βήματα" προκειμένου να βοηθήσει τις επισκέψεις των Βορειοκορεατών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα τα μελετήσει από κοινού με το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και άλλες χώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ρο Κίου-ντέοκ.

Η Ρωσία χαιρέτισε την έναρξη του διαλόγου ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα. Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε: «Είναι ακριβώς αυτό το είδος του διαλόγου που είπαμε πως ήταν απαραίτητο».

Αλλά και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, ο Λου Κανγκ, είπε πως η Κίνα είναι ευτυχής που βλέπει να πραγματοποιούνται συνομιλίες ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ