Αθλητισμος

Στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ η Εθνική γυναικών

Ασταμάτητη η κοριτσοπαρέα στην Πράγα, διέλυσε την Τουρκία με 84-55

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
360288-746401.jpg
EPA/MARTIN DIVISEK

Τη μεγαλύτερη επιτυχία στη μέχρι σήμερα ιστορία της σημείωσε η Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών, καθώς προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, διεκδικώντας ένα μετάλλιο. Μέχρι τώρα, είχαμε να επιδείξουμε μία πέμπτη θέση το 2009 και πέραν τούτου ουδέν.

Τώρα, ταβάνι είναι η πρώτη θέση κι αν επαναληφθεί η σημερινή εμφάνιση απέναντι στην Τουρκία, τότε τίποτα δεν αποκλείεται.

Οι παίκτριες του Νίκου Κεραμιδά πραγματοποίησαν την πιο μεστή και σοβαρή εμφάνισή τους, αγγίζοντας το τέλειο. Εκπληκτικές εμπνεύσεις, ωριμότητα και αξιοθαύμαστη ευστοχία (11/22 τρίποντα, 100% βολές) στην επίθεση, ενώ η άμυνα ήταν πολύ σκληρή, σεμιναριακού επιπέδου.

Έτσι,  το τελικό 84-55 μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό, βάσει της εικόνας της αναμέτρησης, παρότι στο ξεκίνημα η Τουρκία προηγήθηκε με 22-12.

Ο ημιτελικός της Εθνικής θα διεξαχθεί το Σάββατο το βράδυ και αντίπαλος θα είναι μία εκ των Γαλλία-Σλοβακία, που κοντράρονται σήμερα στις 9.30. Φαβορί είναι οι Γαλλίδες, που μας νίκησαν στη φάση των ομίλων και γενικά δείχνουν πανίσχυρες.

Παράλληλα, εξασφαλίσαμε και συμμετοχή στο επόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ