Αθλητισμος

Νέοι μπελάδες για Σαββίδη: Του ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη

Από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
savidis.jpg

Ενός κακού μύρια έπονται, και στον ΠΑΟΚ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά το «ντου» του οπλισμένου Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα.

Ελάχιστες ώρες μετά την απόφαση της ομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συλλόγων να αποβάλει από τα μητρώα της τον «Δικέφαλο του Βορρά», σειρά πήρε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ο οποίος άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά της ομάδας και κατά του μεγαλομετόχου της.

koubouria.jpg
EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ειδικότερα, τόσο ο Ιβάν Σαββίδης όσο και οι Θεσσαλονικείς καλούνται να απολογηθούν για τη συμπεριφορά τους στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που διεκόπη, βάσει του άρθρου 19* περί απειλών σε «αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές».

Οι πιθανές ποινές είναι για τον:

  • Ιβάν Σαββίδη: α) πρόστιμο, αγωνιστικός αποκλεισμός γ) απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από 3 έως 5 χρόνια. 
  • ΠΑΟΚ: α) αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, β) αφαίρεση βαθμών γ) υποβιβασμός.
     

Η ανακοίνωση Σιμιτζόγλου:

Ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διαβίβασε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League δίωξη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ

Ποδοσφαιρικό Grexit

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το πρωτάθλημα της Super League και το Κύπελλο Ελλάδας έχει διακοπεί με κυβερνητική απόφαση, η ΦΙΦΑ έστειλε κλιμάκιο στην Αθήνα για να συζητήσει με τις ελληνικές ποδοσφαιρικές αρχές για τα όσα συνέβησαν και ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός Grexit από τις διεθνείς οργανώσεις σε περίπτωση που «δεν σταματήσει αυτή η αηδία».

Ο Ιβάν Σαββίδης, πάντως, εμφανίστηκε το απόγευμα της Τρίτης, όταν και συναντήθηκε με τους αρχηγούς της ομάδας στο «Μακεδονία Παλλάς». Νωρίτερα, είχε ζητήσει συγνώμη μέσω ανακοίνωσης.


*Άρθρο 19

Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα, ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιοδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ήαπαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη. 

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: 

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, 
β. αφαίρεσης βαθμών και 
γ. υποβιβασμός ομάδας
.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ